Į Viduržemio jūros salą lietuviai atskrido iš Juodkalnijos, kur ketvirtadienį pralaimėjo paskutinį Europos čempionato atrankos mačą 0:2.

„Man net šiek tiek ramiau pasidarė peržiūrėjus vaizdo įrašą. Pasikartosiu, tos rungtynės mums nebuvo blogos, tik nesėkmingos. Kova buvo vyriška, apylygė. Nesinori čia nieko klaidinti, bet turėjome gerų momentų, tik neprieidavome iki paskutinės atakų fazės. Matėme, kodėl taip buvo, ir bandysime rytoj pasitaisyti“, – pasimatymo su Kipro futbolininkais išvakarėse sakė E. Jankauskas.

Sekmadienį jis ant vejos turėtų išrikiuoti kitokią sudėtį nei Podgoricoje ir teigia tai padarysiantis atsižvelgdamas į žaidėjų savijautą, medicinos personalo rekomendacijas rungtynių dieną.

Prisiminkime „draugiškas“ rungtynes su graikais: pirmoje atakoje Arvydas Novikovas sužaidė kietai prieš varžovą, o po 20 min. pats turėjo prašytis keitimo. Aš irgi tada žaidžiau „pramušta“ galva. Va tokios tos draugiškos rungtynės tarptautiniame futbole.
Justas Lasickas, Lietuvos rinktinės gynėjas

Bet jau aišku, jog valandą Juodkalnijos sostinėje žaidęs gynėjas Edgaras Utkus praleis mačą Kipre.

„Jis negali žaisti visa jėga dėl peties traumos“, – paskelbė E. Jankauskas.

48-erių specialistas spaudos konferencijoje net kelis kartus pabrėžė, kokios reikšmingos jam atrodo šios draugiškos rungtynės.

„Kalbant apie tai, kas vyksta aikštėje, jokio draugiškumo čia nebus. Nei šeimininkai mums bus draugiški, nei mes. Rungtynių svarba – žymiai didesnė nei kokia nors draugystė.

Labai svarbu, kaip uždarysime šiuos metus – toks paveikslas ir liks sirgalių akyse ir mūsų pačių prisiminimuose. Šios rungtynės bus vienodai svarbios kaip ir kvalifikacijos kovos“, – kalbėjo 6 taškus surinkusios ir ketvirtą vietą atrankos G grupėje užėmusios komandos vairininkas.

„Prisiminkime kad ir metų pradžioje vykusias „draugiškas“ rungtynes su graikais: pirmoje atakoje Arvydas Novikovas sužaidė kietai prieš varžovą, o po 20 min. pats turėjo prašytis keitimo. Aš irgi tada žaidžiau „pramušta“ galva. Va tokios tos draugiškos rungtynės tarptautiniame futbole. Žinome, kad ir dabar laukia sunki kova.

Turime atsižvelgti į tai, su kuo kipriečiai žaidė savo grupėje, jų užduotys tikrai buvo nepavydėtinos. Manau, gavę geros patirties jie tikrai norės pasiekti gerą rezultatą rungtyniaudami su mumis. Mes lygiai taip pat pasiruošę rimtai kovai“, – antrino gynėjas Justas Lasickas.

Kipro rinktinė varžėsi A grupėje ir pralaimėjo visas rungtynes: ispanams, norvegams, gruzinams ir škotams.

Ketvirtadienį paskutinieji Limasolyje viešėjo Ispanijos futbolininkai, pasiekę pergalę 3:1.

„Neįvertinti priešininkų neturime teisės, kadangi tai – rimta rinktinė, turinti žaidėjų iš Italijos „Serie A“ ir „Serie B“ pirmenybių, Škotijos, Belgijos lygų. Galbūt paskutiniai Kipro rezultatai byloja kitaip, bet matant, su kokiomis komandomis jie turėjo žaisti, tai nestebina.

O mums svarbiausias dalykas – išlaikyti žaidimo lygio kartelę, neturime teisės jos nuleisti. Negali būti jokio atostogų režimo, laukia labai rimtos rungtynės, ir turime būti joms visapusiškai pasiruošę“, – pažymėjo E. Jankauskas.

„Manęs grįžus į klubą laukia turbūt šešerios ar septynerios rungtynės per mėnesį, taigi, jokių atostogų nuotaikų tikrai nejaučiu, – šypsodamasis replikavo Liublianos „Olimpija“ (Slovėnija) atstovaujantis J. Lasickas. – O tie žaidėjai, kurie baigė A lygos sezoną, irgi tikrai supranta, jog dabar atidavus viską bei dar šiek tiek pakentėjus paskui atostogauti bus žymiai maloniau.“

Sekmadienio mačas vyks tik pernai už 45 mln. eurų pastatytame „Alphamega“ stadione, kuriame išsitenka 11 tūkst. žiūrovų. Mače su Ispanija tribūnos buvo sausakimšos.

Prieš metus po renovacijos duris atvėrė ir S. Dariaus ir S. Girėno stadionas Kaune, virtęs naująja Lietuvos rinktinės namų baze.

Delfi paklaustas, kuri arena atrodo gražesnė, J. Lasickas turėjo savitą nuomonę.

„Tikiuosi, gražiausias bus Vilniaus stadionas. Malonu, kad pagaliau apskritai Lietuvoje turime stadioną, bet kaip vilniečiui norėtųsi, jog jis kuo greičiau būtų ir sostinėje“, – patikino iš Vilniaus kilęs 26-erių futbolininkas.

„Alphamega“ stadione rungtyniauja visi trys Kipro aukščiausiajai lygai priklausantys Limasolio klubai: AEL, „Aris“ ir „Apollon“.

Pirmojo garbę nuo praėjusio sausio gina Lietuvos rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas, prieš dvikovą su Kipru turėjęs ką papasakoti tiek nacionalinės ekipos trenerių štabui, tiek komandos draugams.

Iki šiol Lietuva ir Kipras tarpusavyje buvo susitikę tris kartus: dusyk pajėgesni buvo kipriečiai, bet paskutinę akistatą, 2001-aisiais vykusią taip pat Limasolyje, lietuviai laimėjo 2:1.

Rungtynės, kuriomis lietuviai užbaigs savo pasirodymą šiais kalendoriniais metais, sekmadienį prasidės 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją