Tai buvo 100-osios J. Oblako rungtynės iš 182, kai slovėnui pavyko nepraleisti į savo ginamus vartus nė vieno įvarčio. Ankstesnis rekordas priklausė Migueliui Reinai, kuris tą patį 100 pasiekė per 222 rungtynes.

Rekordą pagerinęs J. Oblakas kalbėjo, kad nepaisant pertraukos jaučiasi puikiai ir pasirengęs ir toliau didinti rungtynių be įvarčių skaičių.

„Jaučiuosi labai gerai. Tikrai nesijaučia, kad buvo trijų mėnesių pertrauka, – kalbėjo jis. – Tai buvo pirmosios rungtynės po pertraukos, tačiau tikiuosi, kad ir toliau atakuosime taip, kaip šiandien. O jei atvirai, į tą statistiką nelabai žiūriu. Tiesiog girdžiu, ką sako žmonės. Tai puikus rekordas, tačiau tikiuosi, kad tai dar ne viskas“.


Vienu geriausių planetos vartininkų laikomas J. Oblakas Madrido „Atletico“ aprangą apsivilko 2014 metais, kai persikėlė iš „Benfica“ ekipos.

27 metų slovėnas su „Atletico“ laimėjo Europos lygą, UEFA Super taurę ir Ispanijos Super taurę, o 2015-2016 metais žaidė UEFA Čempionų lygos finale.


J. Oblakas „sausus“ vartus išsaugojo daugiau rungtynių nei bet kuris kitas „Atletico“ vartininkas istorijoje. Jis taip pat yra pirmasis legionierius „La Liga“ istorijoje, nepraleidęs įvarčio į savus vartus 100 rungtynių.

„Šis sezonas yra keistas ir tikrai bus kitoks, nes žaidžiame už uždarų durų, be savo sirgalių, kurie visuomet mums kaip dar vienas papildomas žaidėjas aikštėje. Niekas nežino, kaip sezonas pasibaigs“, – kalbėjo jis leidiniui „Marca“.


„Atletico“ rikiuojasi 4 vietoje „La Liga“ čempionate po 29 rungtynių. Tai Diego Simeone auklėtiniams dar garantuoja vietą UEFA Čempionų lygoje.

Kitose trečiadienio rungtynėse Ispanijoje „Eibar“ sužaidė lygiosiomis 2:2 su Bilbao „Athletic“, o dvikova tarp „Valladolid“ ir „Celta Vigo“ baigėsi be įvarčių – 0:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)