Žiniasklaida dar praėjusį savaitgalį rašė apie apgailėtiną klubo būklę, apie kelių šimtų tūkstančių litų skolas, niekur nedingusią bankroto bylą. Komandos futbolininkai pastaruoju metu boikotavo turėjusias vykti „Atlanto“ priešsezoninio pasirengimo rungtynes, žaidėjai netgi baigė treniruotis, dalis jų ėmė ieškotis kito klubo, kiti - darbo.

Jiems jau atsibodo tikėti gandais, kad Vacys Lekevičius tariasi tai su vienais, tai su kitais galimais klubo rėmėjais ir savininkais. Vis dėl to derybos tebevyksta. Ir tokios, kurios gali prikelti klubą iš klinikinės mirties taško.

Dešimties fizinių asmenų žmonių grupė tariasi su V. Lekevičiumi, kad jis perduotų klubą valdyti jiems. Iš dešimties, bent keturi - praeityje garsūs futbolininkai: klaipėdietis Rimantas Žvingilas, trakiškiai Artūras ir Igoris Steško bei šiuo metu Vievyje gyvenantis Vytautas Apanavičius.

„Tarp tų mūsų 10-ies susirūpinusių „Atlanto“ likimu, yra įvairia veikla užsiimančių žmonių, bet visi yra turėję bendro su futbolu“, – tvirtino kitų bendraminčių projekto siela vadinamas R. Žvingilas.

Buvo planuojama visas sutartis dėl klubo perėmimo pasirašyti pirmadienį. Tačiau derybos šiek tiek užsitęsė. Nepaisant to, R. Žvingilas lieka optimistas, jis mano, kad viskas bus išspręsta artimiausiomis dienomis.

„Tikiuosi, kad netrukus mes sudėliosime visus taškus ant I. Ir tada galėsime išdėstyti mūsų požiūrį į tolesnes klubo perspektyvas per spaudos konferenciją“, – kalbėjo buvęs „Atlanto“ ir Lietuvos rinktinės puolėjas, buvęs Klaipėdos klubo treneris R. Žvingilas.

Jis pats pastaruoju metu gyveno Norvegijoje. Dabar Lietuvoje, atsigauna po stuburo operacijos. Paklaustas apie naujųjų klubo savininkų finansines galimybes, R. Žvingilas patikino, kad lėšų klubui išlaikyti atsiras.

„Taip, lėšų bus. Juk be pinigų tu klubo nei perimsi, nei išlaikysi. Mūsų yra dešimt vienam tikslui sutelktų žmonių, pasiryžusių traukti „Atlantą“ iš duobės – ir tai nėra mažai“, - ryžtingai kalbėjo buvęs futbolininkas.

R. Žvingilas pripažino, kad idėja padėti „Atlantui“ ir visas žmonių subūrimo darbas teko jam.

„Vos tik išgirdęs, kad V. Lekevičius turi sunkumų, sužinojęs, kad jį apgavo, iš karto pradėjau veikti, nes „Atlanto“ likimas man yra svarbus. Iš karto ėmiau kalbėtis su žmonėmis, kuriuos pažįstu ir kurie gali padėti klubui. Džiaugiuosi, kad tie žmonės, neatmetė mano idėjos išspręsti „Atlanto“ bėdas ir nepabūgo būsimo sunkaus darbo, atgaivinant klubą“.