Pernai su „Klaipėdos granitu“ gynėjas tapo pirmos lygos nugalėtoju. Uostamiesčio komanda jau rungtyniauja A lygoje, O D. Gordejus su „Uteniu“ rengiasi pirmos lygos kovoms.

„Kai gavau „Utenio“ pasiūlymą, daug negalvojau, nes čia pasiūlytos sąlygos buvo geresnės, nei Klaipėdoje“, - neslėpė 24-erių metų futbolininkas.

D. Gordejus jau pateko į „Utenio“ istoriją, nes pelnė atsikūrusio Utenos klubo pirmą įvartį. Tai jis padarė per kontrolines rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“. Tą mačą uteniškiai pralaimėjo 3:4.

„Įmušiau galva, kai Linas Savastas baudos smūgiu pakėlė kamuolį“, - prisiminė 190 cm ūgio futbolininkas.

Į „Utenį“ D. Gordejų pakvietė komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas.

„Jis paskambino, pasiūlė atvažiuoti, tai ir atvažiavau. Nes pasitikiu tuo treneriu. Pažįstu jį nuo tada, kai žaidžiau „Žalgiryje“, o jis buvo antras treneris. Tai daugiausia ir lėmė mano pasirinkimą“, - paaiškino vilnietis.

Utenoje D. Gordejus rado ne vieną pažįstamą: Danielį Gunevičių, Pavelą Leusą, Mykolą Krasnovskį ir Karolį Mikutavičių. Ir su kkitais dabartinės komandos draugais jis puikiai sutaria.

„Visi yra draugiški, jei kas ne taip – kiekvienas tau patars. Kaip ir turi būti komandoje“, - sako gynėjas.

Treniruojasi D. Gordejus ir kiti „Utenio“ futbolininkai daug ir sunkiai. Pirmadienį ir antradienį „Utenis“ rengia po dvi treniruotes, trečiadienis būna laisva diena, ketvirtadienį ir penktadienį vyksta po vieną treniruotę. Penktadienį arba šeštadienį – kontrolinės rungtynės, o sekmadienį - vėl laisva.

Anot futbolininko, M. Čepo treniruotės būna gana įvairios. „Daug naujų pratimų su kamuoliais. Kur aš tik žaidžiau, dažniausia vis būdavo tas pat: pažaidžiam kvadratą ir futbolą. Čia – kitaip. Daug įvairių pratimų. Paties futbolo žaidžiame ne tiek ir daug, veikiau – šokinėjame, bėgiojame“, - sakė D. Gordejus.

Gynėjas mano, kad dar kiek ankstoka kalbėti apie komandos susižaidimą aikštėje. „Dar reikia šiek tiek laiko. Juolab, kad šiuo metu treniruotėse akcentuojami fiziniai krūviai, tad per rungtynes būna labai sunku. Todėl tikrai negaliu pasakyti, kad mūsų žaidimas dabar yra pats geriausias. Bet jaučiu, kad po kiek laiko viskas bus gerai“, - kalbėjo futbolininkas.

Kelintą vietą užims atgimęs klubas LFF pirmoje lygoje, D. Gordejus prognozuoti nebandė. „Stengsimės pakilti kuo aukščiau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)