To Birmingemo ekipos vadovams nepakako ir jie atleido škotą iš vyriausiojo trenerio pareigų, nes, pasak klubo valdžios, treneris nesugebėjo „įskiepyti“ futbolininkams pasitikėjimo savo jėgomis.

53-ejų metų treneris pirmadienį dalyvavo susitikime su klubo vadybininku Randy Lerneriu ir vykdančiuoju direktoriumi Paulu Faulkneriu.

„Reikia atvirai ir aiškiai padiskutuoti su savimi ir mūsų sirgaliais apie tai, ko klubui trūko pastaraisiais metais. Žiūrint į komandos žaidimą ir rezultatus galima teigti, jog pasitikėjimo savimi futbolininkai tiesiog neturėjo.

Turime kuo greičiau apsvarstyti, kas galėtų užimti vyriausiojo trenerio postą. Treneris turi tikėti klubo perspektyvomis bei potencialu ir paisytų kolektyvo lūkesčių“, – kalbėjo Randy's Lerneris.

Nepaisant pralaimėjimo „Norwich“ klubui paskutiniame ture, Alexas McLeishas po rungtynių teigė, jog norėtų vadovauti ekipai ir kitą sezoną, tačiau klubo vadovai nusprendė kitaip.

Paulas Faulkneris, vykdantysis „Aston Villa“ klubo direktorius, padėkojo A. McLeishui už jo darbą, tačiau teigė, kad reikia judėti toliau: „Norėtume padėkoti Alexui už jo sunkų darbą ir bandymus šio nelengvo sezonu metu.“

„Manome, kad klubui reikia pasiruošti naujam sezonui, tad pirmiausia turime rasti naują trenerį, kuris galėtų kuo greičiau pradėti dirbti su klubu ir įsilietų į ekipos pasiruošimą naujam sezonui. Taip pat tikimės, kad naujasis treneris turės ilgalaikį darbo planą“.

„Dabar būsime susikoncentravę ties minėtais tikslais ir paskelbsime naujienas, kai tik galėsime“, – užbaigė P. Faulkneris.