J. Mourinho yra pirmasis treneris, patekęs į pagrindinių Europos turnyrų finalus su keturiais skirtingais klubais.

Kelią į finalą atvėrė pergalė 1:0 prieš „Leicester City“ pusfinalio antrosiose rungtynėse Romoje.

„Esu labai emocionalus. Tai mums yra tarsi Čempionų lyga“, – teigė portugalas, kurio komanda pusfinalio etapą bendru rezultatu laimėjo 2:1.

„Kai dirbi Romoje, gyveni Romoje ir kvėpuoji Roma, vadinasi, kvėpuoji šiuo klubu, nes tai tikrasis miesto klubas. Nuo pirmos dienos jaučiau, jog tai didžiulis (klubas)... bet jokių skambių pergalių ir nedaug finalų. Istorija nesusijusi su socialine klubo dimensija“, – kalbėjo J. Mourinho.

„Pavyko sukurti gerą komandą, kuri augo žingsnis po žingsnio, jog galėtume įveikti „Premier“ lygos komandą. Žinoma, turėjau didesnių akimirkų už šias, tačiau jaučiu savo žaidėjus ir žmones aplink“, – kalbėjo J. Mourinho, paaiškinęs savo emocijas po dvikovos.

Portugalas vedė Milano „Inter“ ir „Porto“ klubus Čempionų lygos trofėjų link, o 2017 metais laimėjo Europos lygą vadovaudamas „Man United“.

Jis prie „Roma“ klubo prisijungė 2021-ųjų gegužę ir tai pirmas kartas nuo 1991 m., kuomet „Roma“ pateko į UEFA turnyro finalą. 1991-aisiais „Roma“ žaidė UEFA Taurės finale.

Pergalingo įvarčio autorius, Anglijos rinktinės puolėjas Tammy Abrahamas pridūrė, jog žengti tolyn padėjo didžiulis sirgalių palaikymas.

„Prieš prasidedant dvikovai, sirgaliai jau buvo laimėję šias rungtynes. Mes juos girdėjome prieš atvykdami į stadioną ir per visą apšilimą.

Pergalė skirta jiems ir mano komandai. Tikimės, jog galime nueiti visą kelią“, – teigė „Roma“ puolėjas.

Europos konferencijų lygos atsakomosios pusfinalio rungtynės:

AS Roma 1 – 0 „Leicester City“ (bendras 2-1)

11' [1 – 0] Tammy Abraham

„Marceille“ 0 – 0 „Feyenoord“ (bendras 2-3)

2021-2022 metų sezono UEFA Konferencijų lygos finalas vyks Tiranos Nacionaliniame stadione, Albanijoje, gegužės 25-ą dieną. Nugalėtojai iškovos teisę žaisti kito sezono Europos lygos grupių etape, jei to nepadarė savo šalies pirmenybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją