Ištraukus burtus paaiškėjo, kad lietuviams A grupės varžybose teko itin pajėgūs varžovai – jau minėta Nyderlandų rinktinė bei Ispanijos ir Portugalijos rinktinės. Į kitą etapą žengs dvi pirmąsias vietas užėmusios ekipos.

Pirmas lietuvių barjeras – bendraamžiai iš Nyderlandų.

„Apie rungtynes dar stengiuosi negalvoti. Ir treneris patarė mažiau galvoti apie rungtynes – jos pačios ateis, tai pajausime paskutinę dieną, kai žengsime į aikštę. Treniruotėse šlifuojame gynybinius veiksmus, išėjimą į ataką. Taip pat akcentuojame tikslumą, nes bus labai sunku žaisti su techniškais olandais, kai vienintelė klaida gali lemti rezultatą.

Kiek minėjo treneris, kiek aš pats žinau, tai olandai žaidžia stipriuose Europos klubuose - „Ajax“, „Chelsea“, „Man City“. Tai - labai techniški, labai agresyvūs žaidėjai. Geras startas, kaip sakoma, pusė darbo. Gerai startavę galime žvelgti į rungtynes su ispanais ir tikėtis žengti į kitą etapą“, - sakė Lietuvos rinktinės gynėjas Lukas Čerkauskas.

„Daugiausiai ruošiamės psichologiškai. Dabar jau viskas – esame pasiruošę, atmintinai žinome, kaip žaisime. Liko pasiruošti psichologiškai. Turime žinote, kaip gintis. Žinoma, reikės ne tik gintis – stengsimės kontratakuoti. Manau, tai pavyks išpildyti. Aišku, labiau atkreipiame dėmesį į gynybą, tačiau savęs labai nenuvertiname ir tikrai galime varžovus „pagauti“ greitose atakose ir tai stengsimės padaryti.

Esame puikiai pasiruošę taktiškai, psichologiškai ir viską padarysime ką galime. Olandai žaidžia agresyviai, puikiai valdo kamuolį. Mūsų stiprybė – standartinės situacijos ir žaidimas ore“, - teigė puolėjas Simonas Stankevičius.

„Matėme olandų rungtynes su Kipru, norvegais, vokiečiais. Kaip ir visos elitinės komandos tai yra techniška, mobili ir greita komanda. Žaidžia labai kombinacinį, greitą futbolą, atakoje dalyvauja daug žaidėjų. Taip kad prieš pastatyti galime pirmiausiai žaidybinę drausmę ir kovingumą“, - įsitikinęs rinktinės treneris Antanas Vingilys.

Lietuvos ekipos strategas džiaugėsi, kad pasiruošimas čempionatui vyko sklandžiai, tačiau pasirengimą apkartino vieno iš pagrindinių žaidėjų trauma.

„Pasiruošimas vyko normaliai. Aišku gaila, kad iškrito vienas iš lyderių Deimantas Petravičius. Kol kas nežinome, ar jis rungtyniaus, bet futbole traumų neišvengsi. Kalbant apie pasiruošimą - mes padarėme viską, kad nuo mūsų priklauso. Galbūt tik trūksta žaidybinės praktikos“, - kalbėjo A. Vingilys.

Kalbėdami apie stipriąsias komandos puses lietuviai sutartinai tvirtino, kad bus labai svarbus komandinis žaidimas ir disciplina.

„Mūsų stiprybė, kaip ir visoms Lietuvos komandoms yra komandinis darbas, nusiteikimas, komandinė dvasia, pasiaukojimas. Tai pagrindiniai dalykai“, - sakė Lukas Čerkauskas.

„Didelį dėmesį skiriame disciplinai – tai vienas didžiausių mūsų pliusų“, - teigė Simonas Stankevičius.

„Žaidėjai tą supranta, kad teks žaisti su labai stipriomis komandomis. Mūsų stiprybė, ką mes galime prieš pastatyti, tai drausmę, kovingumą, racionalų žaidimą, kiek įmanoma branginti kamuolį. Ir, aišku, kova dėl kiekvieno aikštės kvadratinio metro“, - pridūrė A. Vingilys.

Lietuvos ir Nyderlandų rungtynės Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione šeštadienį prasidės 18.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)