Išlikimo rungtynėse argentiniečiai privalėjo atsitiesti po pralaimėjimo 1:2 Saudo Arabijai pasaulio futbolo čempionato starte.

Jei po pirmųjų rungtynių visi sarkastiškai klausinėjo, kur yra L. Messi, tai šešis kartus geriausias planetos futbolininkas davė apie save žinoti klampiame mūšyje su Meksika.

35-erių metų Argentinos rinktinės kapitonas pelnė įvartį 64-ą minutę, o jo atgaivinta komanda persvarą padvigubino po Enzo Fernandezo taiklaus šūvio 87-ą minutę.

L. Messi pasaulio čempionatuose pelnė 8 įvarčius ir susilygino su Diego Maradona, o iki tautiečio Gabrielio Batistutos nacionalinio rekordo jam trūksta vos dviejų įvarčių.

Jis taip pat tapo jauniausiu (18 metų ir 357 dienos prieš Serbiją 2006 metais) ir vyriausiu (35 metai 155 dienos prieš Meksiką 2022 metais) žaidėju, pelniusiu įvartį ir atlikusiu rezultatyvų perdavimą vienose pasaulio čempionato rungtynėse.

Ar toks L. Messi pasirodymas reiškia, kad jis priminė, kas yra geriausias žaidėjas?

„Ne. Tai mes jau ir taip seniai žinome. Svarbu, kad L. Messi mėgautųsi žaidimu, – kalbėjo L. Scaloni. – Visa komanda prisidėjo prie pergalės, žaidėjai atidavė viską už nacionalines spalvas ir aprangą.“

L. Messi ne tik norėtų, bet ir turėtų mėgautis žaidimu FIFA 2022 turnyre Katare, nes tai yra paskutinis jo karjeroje pasaulio čempionatas. Argentiniečio trofėjų kolekcijoje yra visi apdovanojimai, išskyrus pasaulio čempiono taurę.

„Visi žaidėme taip, kaip turėjome. Sudėtinga žaisti esant tokiam spaudimui, bet mes puikiai susitvarkėme. Vis dar turime vienas rungtynes, kurias privalome gerai sužaisti“, – kalbėjo L. Messi.

Argentinos laukia dar vienas išbandymas – paskutinės C grupės rungtynės su Lenkija.

Albiceleste vietą aštuntfinalyje garantuotų pergalė, lygiųjų atveju L. Messi ir kompanijos likimas priklausytų nuo Saudo Arabijos ir Meksikos rungtynių rezultato, o pralaimėjimas reikštų, kad argentiniečiai kraunasi lagaminus kelionei namo.

Meksikos rinktinei trečiadienį reikės pergalės rungtynėse su Saudo Arabija, jei ji nori prasibrauti į kitą etapą. „Kol mes turime šansą, turime bandyti. Tiek mes, tiek Saudo Arabija norės laimėti. Sudėtinga, bet vis dėlto turime šansą“, – po rungtynių sakė Meksikos rinktinės strategas Gerardo Martino.

Rungtynes Argentina – Meksika „Lusail“ stadione stebėjo 88 966 žiūrovai. Tai didžiausias lankomumas pasaulio čempionatų istorijoje po 1994 metų finalo, kurį stebėjo 94 194 sirgalių.

Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją