Prancūzijai finale perlaužus rungtynių eigą E. Martinezas itin sėkmingai gelbėjo vartus nuo pavojingų smūgių, o per pridėtą pratęsimo laiką stebuklingai išsaugojo Argentinos viltis laimėti.

Randalas Kolo Muani paskutinę rungtynių minutę iššoko vienas prieš vartus, tačiau E. Martinezas atliko herojišką atrėmimą.


Negana to, baudinių serijos metu E. Martinezas atrėmė Kingsley Comano smūgį ir leido Argentinai triumfuoti 4:2.

30-mečio E. Martinezo istorija neturi analogų. Patyręs futbolininkas debiutavo rinktinėje tik pernai, po to kai dešimtmetį praleidęs ant Londono „Arsenal“ suolo persikėlė į Birmingamo „Aston Villa“ ir pagaliau pradėjo rungtyniauti reguliariai.


Savo vertę įrodęs ir puikų čempionatą Katare sužaidęs argentinietis buvo pripažintas geriausiu pirmenybių vartininku. Atletas atkreipė dėmesį į save ir ant apdovanojimų pakylos.

Atsiimdamas auksinę pirštinę E. Martinezas parodė nepadorų gestą, dėl kurio futbolo mylėtojų nuomonės išsiskyrė: vieni palaikė futbolininko poelgį juokingu ir linksmu, o kiti jį dėl tokio elgesio kritikavo.


Dalis sirgalių spėliojo, kad tokiu gestu E. Martinezas galimai pasiuntė žinią čempionato organizatoriui Katarui, prieš kurį įvairiais būdais pirmenybių metu protestavo ir kiti futbolininkai.

E. Martinezas šiame čempionate įvarčių nepraleido trijuose susitikimuose. Tai geriausias rezultatas kartu su marokiečiu Yassine Bounou ir anglu Jordanu Pickfordu.



Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją