Prieš tai 36-erių nepralaimėtų rungtynių seriją skaičiavę dabartiniai Pietų Amerikos čempionai (FIFA-3) įsigudrino suklupti prieš vos 51-ą vietą FIFA reitinge užimančius varžovus.

Vienintelį favoritų įvartį 10-ą min. pelnė 11 m baudinį realizavęs L. Messi.

Veteranui tai buvo 92-as tikslus smūgis vilkint nacionalinės komandos marškinėlius ir septintasis pasaulio pirmenybėse. Jis tapo pirmuoju „Albiceleste“ atstovu, pasižymėjusiu keturiuose skirtinguose čempionatuose, taip aplenkdamas legendinius Diego Maradoną ir Gabrielį Batistutą.

Tačiau laimės šis faktas antradienį neatnešė nei pačiam L. Messi, nei jo tautiečiams.

Argentiniečiai buvo pranašesni pirmame kėlinyje, bet Saudo Arabija vykusiai spendė nuošalės spąstus, dėl kurių buvo neįskaityti net trys Lionelio Scaloni auklėtinių įvarčiai.

O po pertraukos arabai patys pakilo į ataką: du vienas už kitą gražesnius įvarčius mušė Salehas Al Shehri ir Salemas Al Dawsari.

Persvėrusi rezultatą Saudo Arabija įsitvirtino savoje aikštės pusėje, o iš pusiausvyros išmuštai Argentinai nebesisekė demonstruoti tokio žaidimo kaip akistatos pradžioje.

Galiausiai iki maksimumo ištvinkusi įtampa nuslūgo persimainydama į „žaliųjų sakalų“ euforiją bei susverdėjusios Argentinos šoką.

Statistika

Mačui teisėjavo slovėnas Slavko Vinčičius.

Kitoje C grupės dvikovoje antradienį, nuo 18 val., žais Lenkija ir Meksika.

Argentiniečiai į Katarą atvyko tikėdamiesi, jog pastarųjų dešimtmečių šalies futbolo simbolis L. Messi pagaliau nuves juos ir į triumfą planetos čempionate. 35-erių „Paris Saint-Germain“ žvaigždė nėra patvirtinęs savo planų, tačiau penktosios pasaulio pirmenybės karjeroje jam turėtų būti paskutinės.

„Albiceleste“ trofėjų yra iškovojusi 1978 ir 1986 metais. 2014-aisiais argentiniečiai paskutinį kartą žaidė finale, o prieš ketverius metus iš kovos pasitraukė aštuntfinalyje.


Saudo Arabija pasaulio čempionato finaliniame etape dalyvauja šeštą kartą. Vienintelį sykį įveikti grupių varžybų barjerą jai pavyko 1994-aisiais, tuomet ginklus teko sudėti aštuntfinalyje.

Įdomu, jog absoliučiai visi prancūzo Herve Renardo treniruojamos rinktinės futbolininkai žaidžia tėvynėje, net 12 jų vilki Rijado „Al Hilal“ marškinėlius – pastarasis yra tarp daugiausiai atstovų į turnyrą delegavusių klubų.

Praeityje Argentina ir Saudo Arabija tarpusavyje buvo susitikusios keturis kartus: dusyk laimėjo argentiniečiai, dvejos rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Rezultatas

Argentina 1 – 2 Saudo Arabija
10' [1 – 0] Lionelis Messi (11 m)
48' [1 – 1] Salehas Al Shehri
53' [1 – 2] Salemas Al Dawsari

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)