Po pirmosios dvikovos Izraelyje panevėžiečiai prieš „Hapoel“ turėjo vieno įvarčio deficitą – 0:1. Net ir jo nepanaikinę, mėlynai-raudoni užsitikrino 550 tūkstančių eurų premiją.

Tiesa, iki tikslo trūko nedaug – aktyviai žaidę ir pagirtinai kovoję Lietuvos atstovai buvo per plauką bent jau nuo pratęsimo.

Lyginant su dvikova Izraelyje, panevėžiečių starto sudėtyje įvyko trys permainos: Chagiką Tigroudją pakeitė Jeffrey Sarpongas, Sebastianą Rinconą – Ernestas Veliulis, o Romaną Mirošniką – Federico Palaciosas.

Pakankamai gausiai netikroje namų aikštėje („Aukštaitijos“ stadione Europoje neleidžiama žaisti dėl ten verdančių baseino statybų) palaikyti panevėžiečiai nuo pat pradžių kibo varžovams į atlapus. Pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje puikią progą komandos draugai sukūrė Ariagneriui Smithui, bet šio galingas smūgis po kelių klaidinamų judesių lėkė šalia vartų.

Antro kėlinio pradžioje, 53 min., po svečių pakelto baudos smūgio Kasparas Dubra prašoko kamuolį ir šis, nesėkmingai atšokęs nuo Lino Klimavičiaus galvos, atsitrenkė į skersinį, kol galiausiai pirmasis suskubęs Miguelis Vitoras pasiuntė jį į tinklą ir išvedė saviškius į priekį – 0:1.

Iškart po šio epizodo „Panevėžio“ strategas Gino Lettieri ėjo va bank ir atliko į puolimą nukreiptą trigubą keitimą.

Rizika pasiteisino: šeimininkų žaidimas ne tik suaktyvėjo, bet ir davė vaisių – 79 min. po aštraus A. Smitho perdavimo technišku smūgiu galva pasižymėjo Noelis Mbo (1:1).

Vis dėlto likusio laiko išsigelbėjimui neužteko. Paskutinę arbitro kompensuotą akimirką kamuolys nukrito tiesiai gynėjui K. Dubrai po kojomis, bet jis iš dėkingos situacijos šovė į dausas.

Šį epizodą po mačo surengtoje spaudos konferencijoje pabrėžė ir treneris Gino Lettieri.

„Pirmiausia, sveikinimai „Hapoel“ patekus į kitą etapą. Ir dideli, dideli sveikinimai mano komandai. Tai, ką ji išdarinėja paskutines tris-keturias savaites, yra neįtikėtina ir stebuklinga. Nors žaidžiame kas tris dienas, žaidėjai visada atiduoda viską, ką tik gali.

Šiandien buvo taip pat. Sužaidėme labai gerą mačą, turėjome šansų įmušti du-tris įvarčius, bet lemiamu metu mums nesisekė. Padarėme keletą klaidų, bet tikrai turėjome galimybių šiandien laimėti. Visgi pasimatė, kad komanda buvo šiek tiek pavargusi, nors ir dėjo visas pastangas. Jei būtume gavę nors šiek tiek daugiau poilsio, mums būtų buvę daug lengviau.

Seydina Keita ir A. Smithas turėjo puikias progas, o K. Dubra galėjo pasižymėti paskutinę sekundę ir padaryti rezultatą 2:1, Bet ką padarysi, futbolo reikia šiek tiek sėkmės, šiandien mums ji nesišypsojo. Nieko tokio, žiūrime į priekį, į kitas rungtynes ir A lygą“, – krimtosi italų specialistas iš Šveicarijos.

Itin emocingai „Panevėžio“ vairininkas pasisakė apie teisėjų brigadą iš Čekijos ir vyriausiąjį arbitrą Janą Petriką, kuris, jo manymu, visiškai nesusitvarkė su savo pareigomis.

„Aš niekada nekalbu apie teisėjavimą. Čia esu jau daugiau nei metus ir nesu apie juos pasakęs nė žodžio. Bet šiandien, atsiprašau. Ne teisėjas kontroliavo įvykius aikštėje, o „Hapoel“ kontroliavo. Jie galėjo daryti, ką tik norėjo. Jie iššvaistė net nežinau, kokias 10-15 minučių, o buvo kompensuotos tik 7, iš kurių daugiau nei pusė laiko irgi buvo išeikvota, bet teisėjas nebepridėjo nieko. Ničnieko.

Prieš vieną varžovų žaidėją buvo prasižengta už aikštės ribų, bet jis įsirito į aikštę teisėjui stovint prie pat ir nieko. Ir tai vyksta Europoje, atsiprašau, negaliu to priimti“, – pakeltu balsu kalbėjo G. Lettieri.

Jis dar kartą įkando ir A lygos vadovams, neradusiems būdų nukelti „Žalgirio“ ir „Panevėžio“ rungtynes.

„Pasikalbėjau su „Hapoel“ atstovu ir jis patikino, kad kai komanda žaidžia Europoje, Izraelio lygoje jie nukelia savo rungtynes. Dabar aš norėsiu pažiūrėti, kad rungtynių „Žalgiris“ netrukus nusikels. Federacija sako, kad atšaukinėti jų negalima niekam, bet pažiūrėsime, kaip bus iš tikrųjų.

Kalbant bendrai, dabar mūsų situacija A lygoje atrodo labai gera, bet „Žalgiris“ yra topinė komanda, žaidusi labai labai gerą futbolą su Stambulo „Galatasaray“ ir net galėjo žengti tolyn. Bus labai sunku, mums dar liko 13 turų. Tai – labai ilgas kelias. Turėsime kautis kiekvienose rungtynėse ir lengva tapti čempionais tikrai nebus“, – garsiai svarstė treneris, kurio auklėtiniai šiuo metu virtualiai turi 9 taškų persvarą.

Rungtynių statistika

Kitame etape, kurio susitikimai numatyti rugpjūčio 10 ir 17 dienomis, „Panevėžį“ įveikęs „Hapoel“ kausis su Sofijos „Levski“ iš Bulgarijos.

Primename, kad miesto prie Nevėžio atstovai pirmame kvalifikaciniame raunde bendu rezultatu 3:2 (2:2 ir 1:0) nugalėjo Orhėjaus „Milsami“ vyrus iš Moldovos.

Tuo pat metu Dariaus ir Girėno stadione vykusiame „Kauno Žalgirio“ ir Poznanės „Lech“ ekipų susitikime sėkmė taip pat šypsojosi atvykėliams iš kitos šalies – 1:2 (0:1), kurie ir žengė tolyn.

Savo ruožtu šalies čempionas Vilniaus „Žalgiris“, eliminuotas iš UEFA Čempionų lygos, savo pasirodymą pratęs Europos lygos kvalifikacijoje, kurios trečiame rate (rugpjūčio 10 ir 17 d.) susigrums su pajėgiausia Švedijos komanda „Hacken“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją