Be to, 2012 metais FK „Granitas“ sukūrė dvi naujas grupes Vilniaus mieste ir taip padidino klube sportuojančių vaikų skaičių iki lyg šiol nebūto. Per dešimtmetį išugdyti FK „Granito“ auklėtiniai įsitvirtino Lietuvos bei užsienio klubuose, kur atstovauja savo šaliai įvairaus amžiaus rinktinėse.

Deja, bet po puikių praėjusių metų panašu, jog ateinantys taip nedžiugins. Pagrindinė viso to priežastis – prasta finansinė situacija. Pagrindinis rėmėjas 2013 metais nusprendė nebeskirti lėšų, o naujų rėmėjų ir strateginių partnerių paieška iki šiol nedavė rezultatų. Klubo vadovybė priversta konstatuoti faktą – ateinantį sezoną neliks pagrindinės FK „Granito“ komandos, kuri taip puikiai praėjusiais metais kovojo Lietuvos futbolo federacijos pirmos lygos varžybose bei dublerių komandos, kurie žaidė antroje lygoje.

FK „Granitas“ toliau tęs savo veiklą kaip futbolo mokykla, tačiau pokyčių gali būti ir čia. Naujosios Vilnios treneriai Maris Grava ir Nikolajus Pupkinas išreiškė norą atsiskirti nuo FK „Granito“ dėl pasikeitusių sąlygų, nes iki šiol dalį vaikų treniruočių išlaidų finansavo pagrindinis klubo rėmėjas. Nedideli pokyčiai įvyks ir futbolo mokyklos veikloje, tačiau jie treniruočių procesui ir varžyboms reikšmingos įtakos neturės.