Rungtynės:

Stambulo „Galatasaray” - Madrido „Real“
Turnyras: UEFA Čempionų lyga
Stadionas: „Turk Telekom Arena“
Teisėjas: Stephane Lannoy
Data: 2013/04/09
Laikas: 21:45

„Galatasaray“

Po patirto pralaimėjimo 0:3 Madride Turkijos klubas neturi daug vilčių patekti į pusfinalį, nes į vienos iš stipriausių pasaulio komandų vartus reikia įmušti bent tris įvarčius. Tačiau „Galatasaray“ žaidėjai bei treneris yra nusiteikę optimistiškai.

Tuo metu šalies pirmenybėse Stambulo ekipai sekasi puikiai: ji po 28 turų savo sąskaitoje turi 56 taškus ir turnyro lentelėje užima pirmą vietą, o prieš antroje pozicijoje žengiantį Stambulo „Fenerbahce“ klubą pirmauja 4 taškais.

„Gala“ savaitgalio rungtynėse Turkijos čempionate susitiko su „Mersin“ komanda ir įveikė ją rezultatu 3:1. Įvarčius nugalėtojams pelnė Felipe Melo ir Didier Drogba, kuris pasižymėjo du kartus. Verta paminėti, kad Stambulo klubas nuo 30 minutės žaidė mažumoje, kadangi raudoną kortelę prieš save išvydo Dany Nounkeu.

Komandos naujienos: „Gala“ dėl geltonų kortelių padėti antradienio susitikime negalės ekipos puolimo lyderis Burakas Yilmazas bei gynėjas Dany Nounkeu.

„Real“

Jose Mourinho treniruojama komanda prieš atsakomąjį mačą Stambule turi didelį pranašumą, tad jai svečiuose tereikia sužaisti ramiai ir išsaugoti turimą pranašumą.

Ispanijos čempionate „karališkasis“ klubas užima antrą vietą ir joje, ko gero finišuos, nes nuo FC „Barcelona“ ekipos atsilieka dideliu taškų skirtumu.

Šeštadienį vykusiose rungtynėse „Real“ ekipas namuose susitiko su Valensijos „Levante“ ir sutriuškino ją rezultatu 5:1, nors pirmoji praleido įvartį. Nugalėtojams du įvarčius pelnė Mesutas Ozilas, o po kartą pasižymėjo Gonzalo Higuainas, Kaka ir Cristiano Ronaldo.

Komandos naujienos: Dėl geltonų kortelių rungtynes su „Galatasaray“ praleis gynėjas Sergio Ramosas bei saugas Xabi Alonso. Mačą gali praleisti ir gynėjas Pepe. Visi kiti „Real“ futbolininkai pasiruošę šioms rungtynėms.

Paskutiniai penki „Galatasaray“ rezultatai:

„Galatasaray“ 3 - 1 „Mersin“
„Real“ 3 - 0 „Galatasaray“
„Galatasaray“ 2 - 0 „Istanbul Buyuks“
„Kayserispor“ 1 - 3 „Galatasaray“
„Schalke“ 2 - 3 „Galatasaray“

Paskutiniai penki „Real Madrid“ rezultatai:

„Real“ 5 - 1 „Levante“
„Real“ 3 - 0 „Galatasaray“
„Zaragoza“ 1 - 1 „Real“
„Real 5 - 2 Mallorca“
„Celta“ 1 - 2 „Real“

Prognozuojama startinė „Galatasaray“ sudėtis:

Muslera, Eboue, Kaya, Zan, Riera, Melo, Altintop, Sneijder, Inan, Drogba, Bulut.

Prognozuojama startinė „Real“ sudėtis:

Lopez, Arbeloa, Varane, Pepe, Coentrao, Khedira, Modrič, Di Maria, Ozil, Ronaldo, Benzema.

Įdomūs faktai:

- „Galatasaray“ klubas šiame sezone namuose iškovojo tik vieną pergalę UEFA Čempionų lygos turnyre.

- „Real“ klubas nepralaimi jau 12-os rungtynių iš eilės. Madrido ekipa per tiek mačų yra iškovojusi 10 pergalių bei 2 sužaidė lygiosiomis.

- Cristiano Ronaldo kol kas yra rezultatyviausias šio sezono Čempionų lygos žaidėjas. Jis per 9 rungtynes yra pelnęs 9 įvarčius.

undefined

Antradienio vakarą futbolo gerbėjus prie televizijos ekranų prikaustys ir kita UEFA Čempionų lygos atsakomoji ketvirtfinalio dvikova tarp Dortmundo „Borussia“ ir „Malaga“ futbolininkų.

Rungtynės:

Dortmundo „Borussia” - „Malaga”
Turnyras: UEFA Čempionų lyga
Stadionas: „Signal-Iduna-Park”
Teisėjas: Craig Thomson
Data: 2013/04/09
Laikas: 21:45

„Borussia“

Pirmosiose Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynėse Jurgeno Kloppo treniruojamam klubui nesisekė realizuoti susikurtų progų.

Savaitgalį „Borussia“ namuose susitiko su „Augsburg“, kurį po sunkios kovos įveikė rezultatu 4:2. Įvarčius Dortmundo ekipai pelnė Julianas Schieberis, pasižymėjęs du kartus, bei Nevenas Subotičius ir Robertas Lewandowski.

Nepaisant šios pergalės, „Borussia“ klubas prarado viltis šį sezoną iškovoti Vokietijos čempiono vardą, nes Miuncheno „Bayern“ taip pat šventė pergalę bei jau dabar užsitikrino čempiono titulą.

Komandos naujienos: gynėjas Matsas Hummelsas dėl sužalojimo, ko gero, nespės pasveikti iki mačo su „Malaga“. Nėra aišku, ar aikštelėje galėsime išvysti ir Jakubą Blaszczykowskį.

„Malaga“

Šis Ispanijos klubas demonstruoja labai banguotą žaidimą. Pirmosiose rungtynėse su „Borussia“ buvo gana neblogai atsilaikoma, tačiau svečiai turėjo daugiau progų pasižymėti.

„Malaga“ klubas Ispanijos pirmenybėse po 30 sužaistų rungtynių savo kišenėje turi 47 taškus ir kol kas turnyro lentelėje užima tik šeštą vietą, tačiau šios ekipos tikslas - finišuoti bent ketvirtai.

Tiesa, tokios svajonės pamažu griūva, nessavaitgalį Malagos miesto ekipa svečiuose rezultatu 2:4 nusileido San Sebastino „Real Sociedad“ ekipai, kuri dabar ir užima ketvirtą vietą šalies fronte.

Komandos naujienos: „Malaga“ klubui šiose rungtynėse padėti negalės Weligtonas ir Manuelis Iturra, kurie suspenduoti dėl geltonų kortelių. Visi kiti šios ekipos futbolininkai turėtų žaisti

Paskutiniai penki „Borussia“ rezultatai:

„Borussia“ 4 - 2 „Augsburg“
„Malaga“ 0 - 0 „Borussia“
„Stuttgart“ 1 - 2 „Borussia“
„Borussia“ 5 - 1 „Freiburg“
„Schalke“ 2 - 1 „Borussia“

Paskutiniai penki „Malaga“ rezultatai:

„Real Sociedad“ 4 - 2 „Malaga“
„Malaga“ 0 - 0 „Borussia“
„Rayo Vallecano“ 1 - 3 „Malaga“
„Malaga“ 0 - 2 „Espanyol“
„Malaga“ 2 - 0 „Porto“

Prognozuojama startinė „Borussia“ sudėtis:

Weidenfeller, Piszczek, Subotič, Hummels, Schmelzer, Bender, Gundogan, Reus, Gotze, Grosskreutz, Lewandowski.

Prognozuojama startinė „Malaga“ sudėtis:

Caballero, Gamez, Lugano, Demichelis, Antunes, Toulalan, Camacho, Joaquin, Baptista, Isco, Saviola.

Įdomūs faktai:

- „Borussia“ šį sezoną laimėjo visus UEFA Čempionų lygos mačus, žaistus namuose.

- „Malaga“ kuria istoriją: klubas niekada nebuvo nužengęs taip toli tokio lygio turnyre.

- Manuelis Pellegrini prieš septynerius metus buvo patekęs į UEFAČempionų lygos pusfinalį, kuomet treniravo „Villarreal“ komandą.

undefined

* * *

Trečiadienį atsakomuosiuose UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio mačuose susikaus FC „Barcelona“ ir Paryžiaus PSG (pirma dvikova - 2:2) bei Turino „Juventus“ ir Miuncheno „Bayern“ (pirma dvikova - 0:2).

Pusfinalio burtų ceremonija vyks balandžio 12 dieną.

Primename, kad iš turnyro jau po grupių varžybų etapo iškrito čempionės titulą gynusi Londono „Chelsea“ ekipa.

2013 metų UEFA Čempionų lygos finalas vyks gegužės 25 dieną Londono „Wembley“ stadione. Šioje arenoje prestižiškiausio Europos turnyro finalai vyko jau 8-is kartus (rekonstruotame - du sykius).