„Mes esame užsitarnavę viso pasaulio pagarbą, o tai yra pats svarbiausias dalykas“, – BBC citavo C. Ronaldo.

Ketvirtadienį buvo paskelbtas 30-ties kandidatų sąrašas šių metų „Ballon d‘Or“ apdovanojimui laimėti, kuriame pirmą kartą nuo 2003-iųjų metų nėra „Manchester United“ bei Madrido „Real“ legendos vardo.


„Jis (L. Messi) skinasi savo kelią šiame sporte, aš kuriu savąjį. Kiek mačiau, šiuo metu jam puikiai sekasi. Svarbiausia yra tęsti. Tęsti, ką pradėjai ir kurti savo istoriją“, – pridėjo 38-erių puolėjas, kuris šiuo metu rungtyniauja Saudo Arabijos „Al-Nassr“ klube.

Paklaustas apie tai, ar jo ir L. Messi konkurencijoje buvę neapykantos, portugalas greitai paneigė ir atsakė:

„Tie, kurie mėgsta Cristiano Ronaldo, neprivalo iškart nekęsti Messi. Konkurencija negali būti tokia ir joje neapykantos nematau. Tačiau varžybos tarp mūsų baigėsi. Buvo puiku, visiems žiūrovams labai patiko.

Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi

Mes dalinomės didžiausia futbolo scena apie 15 metų ir per tą laiką – nesakysiu, kad tapome draugais, tačiau esame artimi profesionalūs kolegos, su didžiule pagarba vienas kitam“, – kalbėjo rezultatyviausias Portugalijos rinktinės žaidėjas.

Tarpusavyje šios dvi legendos laimėjo daugelį pačių svarbiausių trofėjų futbole. Individualiai, C. Ronaldo per savo laiką Madride tapo rezultatyviausiu „Real“ žaidėju istorijoje – mušė 451 įvartį per 438 rungtynes. Iš viso su Karališkuoju klubu jis laimėjo 16 trofėjų, tarp jų – 4 UEFA Čempionų lygos titulai, du „La Liga“ trofėjai ir dvi Karaliaus taurės.

L. Messi, kuris šiame sezone persikėlė už Atlanto, kur atstovauja Majamio „Inter“ klubui, yra rezultatyviausias bei daugiausia rungtynių sužaidęs futbolininkas „Barcelona“ istorijoje – 674 įvarčiai ir 781 pasirodymas.

36-erių metų argentinietis laimėjo net 35-erius trofėjus Katalonų klube – net 10 „La Liga“ titulų, keturis kartus triumfavo Čempionų lygoje ir laimėjo 7 Karaliaus taures.

Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi

Tarptautinėje arenoje, L. Messi 2022-aisiais galutinai užpildė savo trofėjų lentyną su pačiu svarbiausiu – pasaulio futbolo čempionato – trofėjumi. Jis taip pat su Argentina yra laimėjęs ir „Copa America“ turnyrą. C. Ronaldo su Portugalija 2016-ais metais laimėjo Europos čempionatą, tapo čempionais UEFA tautų lygoje.

Tarpusavyje legendiniai futbolininkai yra žaidę 36 kartus, o paskutinį kartą susitiko šių metų sausį, kai draugiškose rungtynėse susitiko PSG ir jungtinė „Al-Nassr“ Šiose rungtynėse 5:4 triumfavo Paryžiaus klubas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją