Rungtynės Lietuvos rinktinei prasidėjo labai apmaudžiai – įvartis į Edvino Gertmono vartus krito jau 3-iąją minutę. Juodkalnijos atstovai suorganizavo gražią ataką, kamuolys patogiai atšoko Edvinui Kučui, kuris pirmu lietimu iš 16 metrų galingu smūgiu išvedė aikštės šeimininkus į priekį.

Po praleisto įvarčio lietuviai šiek tiek susikaupė gynyboje, tačiau Juodkalnija vis tiek rado ne vieną progą smūgiuoti link vartų, individualiais veiksmais pavojų kelis kartus sukėlė Stefanas Jovetičius.

Lietuvių pusėje gerų momentų turėjo Justas Lasickas, Vykintas Slivka, kelias pražangas ir net dvi varžovų geltonas korteles išprovokavo Gytis Paulauskas.

Antras kėlinys prasidėjo taip pat prastai, kaip ir pirmas. 48 minutę Juodkalnija savo pranašumą padvigubino, tik šįkart tiksliu smūgiu po Dritono Camajaus perdavimo pasižymėjo Stefanas Jovetičius – 2:0

E. Jankausko auklėtiniai, po antro kirčio, savo ritmo atrasti visai nebepajėgė. Lietuviai per visą mačą atliko 6 smūgius link vartų ir vos vieną į vartų plotą, tuo tarpu Juodkalnija smūgiavo 18 kartų, pusė jų skriejo į vartų stačiakampį.

Juodkalnija 2 – 0 Lietuva

3' [1:0] Edvinas Kučas

48' [2:0] Stefanas Jovetičius



Standings provided by Sofascore


Lietuvos rintkinei Podgoricoje dėl traumos negalėjo padėti puolėjas Eligijus Jankauskas, tad trečiadienį į išvykos mačą pakilo 23 futbolininkai. Paskutinis rinktinių susitikimas rugsėjį Kaune baigėsi kovingomis lygiosiomis 2:2.

Nors kelias Europos čempionato atrankoje baigėsi, šią savaitę rinktinė užbaigs kelionę į Kiprą. Lapkričio 19 dieną E. Jankausko vadovaujami lietuviai draugiškose rungtynėse susikaus su šios šalies futbolininkais.

2024-ųjų pirmenybės vyks Vokietijoje. Iš kiekvienos grupės tiesiai į čempionatą pateks po dvi pirmas vietas užėmusias komandas, taip pat šeimininkė Vokietija, o likusios trys paaiškės po atkrintamųjų, kuriose komandos galės dalyvauti UEFA tautų lygos keliu.

Į atkritamąsias pateks po keturias geriausias A, B ir C divizionų komandas, kurios į čempionatą nepateks atrankos keliu. Jos susidurs savo diviziono akrintamosiose, iš kur į čempionatą iškops po vieną komandą.

Jei į čempionatą kažkuri iš keturių geriausių diviziono komandų pateks tiesiogiai, vieta atkrintamosiose atiteks žemiau bendrame diviziono reitinge esančiai komandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją