Nugalėtojams tris įvarčius pelnė Harry‘is Kane‘as (18, 24 ir 37 min.), po vieną – Alexas Oxlade‘as-Chamberlainas (11), Marcusas Rashfordas (30) ir Tammy Abrahamas (84), o 66-ąją min. kamuolį į savo vartus nukreipė juodkalnietis Aleksandaras Sofranacas.

Antrąją vietą grupėje užsitikrino ir kelialapį į Europos čempionatą pelnė čekai, kurie namuose 2:1 (0:0) įveikė istorine galimybe nepasinaudojusį Kosovą.

Šioje grupėje pirmąją vietą užsitikrino anglai (18 tšk.). Antri yra čekai (15 tšk.), trečias – Kosovas (11 tšk.).

B grupėje Serbijos rinktinė savo aikštėje 3:2 (2:1) pranoko Liuksemburgą.

Kaip jau skelbta, šioje grupėje Lietuvos rinktinė išvykoje 0:6 (0:2) nepasipriešino Portugalijai.

Grupės nugalėtojai yra ukrainiečiai (19 tšk.), o dėl antrojo kelialapio kaunasi portugalai (14 tšk.) ir serbai (13 tšk.). Lietuviai su 1 tašku grupėje užėmė paskutinę vietą ir savo pasirodymą jau baigė.

H grupės rungtynėse Prancūzija tik po nelengvos kovos namuose 2:1 (1:1) įveikė Moldovą. Svečiai pirmavo po Vadimo Rata įvarčio 9-ąją min., o rezultatą 35-ąją min. išlygino Raphaelis Varane‘as.

Pergalingą įvartį 79-ąją min. pelnė 11 m baudinį realizavęs Olivier Giroud. Šiam mačui teisėjavo lietuvis Gediminas Mažeika.

Kitose rungtynėse Turkija namuose sužaidė lygiosiomis 0:0 su Islandija, o Albanija savo aikštėje taikiai 2:2 (1:1) baigė mačą su Andora.

Kelialapius į Europos pirmenybes pelnė Prancūzija (22 tšk.) ir Turkija (20 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją