„Arsenal“ šalies čempionate jau nepralaimėjo 11 mačų iš eilės ir užima penktąją vietą – 27 taškai. Trimis daugiau turintis „Tottenham Hotspur“ yra trečias.

„Kanonieriai“ buvo stabtelėję, kai tris dvikovas iš eilės baigė lygiosiomis, bet praėjusiame ture Unai Emery auklėtiniai svečiuose 2:1 nugalėjo „Bournemouth“ klubą.

Tuo metu „Spurs“ futbolininkai dabar laimėjo trejas rungtynes iš eilės. Praėjusiame mače ši Londono ekipa derbyje 3:1 palaužė „Chelsea“.

„Arsenal“ šį sezoną solidžiai puola – jau pelnė 28 įvarčius. Šioje statistikos kategorijoje „kanonieriai“ dalijasi 2-3 vietas su „Chelsea“. „Tottenham Hotspur“ sąskaitoje – 23 įvarčiai, bet ši komanda praleido penkiais mažiau nei „Arsenal“ (11-16).

Šiaurės Londono derbiai paprastai vyksta rezultatyviai. Net 34-iose tarpusavio akistatose buvo pelnytas bent vienas įvartis. Tai yra lygos rekordas.

„Spurs“ pastaruoju metu puikiai rungtyniauja prieš kitas Londono komandas. Šis klubas triumfavo net septyniuose iš eilės derbiuose.

Abi komandos „Premier“ lygoje tarpusavyje kovėsi 52 kartus. 19 sykių stipresni buvo „Arsenal“ futbolininkai, 12 – „Tottenham Hostpur“ ir net 21 dvikova baigėsi taikiai.

Kai šią komandą treniruoja Mauricio Pochettino, „Spurs“ „Arsenal“ klubo aikštėje – „Emirates“ stadione – iš paskutinių penkių dvikovų netriumfavo nė karto.

Tiesa, „Tottenham Hotspur“ dabar yra ant bangos. Šią savaitę Londono komanda UEFA Čempionų lygos rungtynėse namie 1:0 privertė pasiduoti Milano „Inter“ ir turi neblogų šansų patekti į kitą etapą.

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“ kanalas iš viso savaitgalį parodys penkerias „Premier“ lygos rungtynes.

Tiesioginių transliacijų tvarkaraštis:

gruodžio 1 d.
16.50 val. „Manchester City“ – „Bournemouth“,
19.20 val. „Southampton“ – „Manchester United“;
gruodžio 2 d.
13.50 val. „Chelsea“ – „Fulham“,
16.00 val. „Arsenal“ – „Tottenham Hotspur“,
18.05 val. „Liverpool“ – „Everton“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)