Atvykėliai iš Ūkanotojo Albiono nesulaukė nė savo tautiečių dvikovos pusfinalyje su Nyderlandais, kuri vyks ketvirtadienį vakare.

Rimčiausias incidentas užfiksuotas oficialioje sirgalių zonoje Porto, kur minia futbolo mėgėjų stebėjo turnyro šeimininkų akistatą su Šveicarija (3:1).

Po Cristiano Ronaldo įvarčio rungtynių pradžioje, išvedusio portugalus į priekį, keli vietos aistruoliai iš džiaugsmo į viršų išmetė savo gėrimus.

Kaip skelbia žiniasklaida, girti anglai sureagavo mėtydami butelius į portugalus, o paskui – ir į policijos pareigūnus.

Kilo chaosas, panika, tėvai su vaikais bėgo slėptis į greta esantį greito maisto restoraną. Tvarką atkurti ėmėsi riaušių policija, apsiginklavusi skydais ir guminėmis lazdomis. Ji privertė anglus sprukti, sirgalių zona kuriam laikui nurimo. Tačiau dvikovai baigiantis aistros vėl virė, neramumai tęsėsi ir po rungtynių.

Pranešama apie išdaužtus automobilių langus, užblokuotas gatves ir tris sulaikytus Anglijos gerbėjus.

Darbo tramdydama anglus vietos teisėsauga turėjo ir išvakarėse.

Manoma, kad maždaug 18 tūkst. sirgalių palaikys Anglijos rinktinę Tautų lygos pusfinalyje, kuris vyks už 30 km nuo Porto esančiame Gimarainse. Mačo pradžia – 21.45 val. Lietuvos laiku.

Finalas ir rungtynės dėl trečios vietos vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)