Ketvirtoje pagal pajėgumą Pietų Afrikos lygoje gegužės pabaigoje, anot BBC pranešimų, kilo didelis skandalas.

Iš karto keturios komandos dėl labai akivaizdaus mėginimo suklastoti rungtynių baigtį sulaukė kaltinimų ir itin griežtų bausmių.

Visiems į skandalą įtrauktiems klubams viskas baigėsi diskvalifikacija visam laikui, o klubų funkcionieriai ir aikštės teisėjai negalės turėti su futbolu susijusios jokios veiklos nuo 5 iki 10 metų.

Turnyro lentelės lyderiai „Shivulani Dangerous Tigers“ su 3 taškų ir 16 įvarčių persvara paskutines rungtynes žaidė su „Kotoko Happy Boys“, o antrą vietą užimantys „Matiyasi FC“ turėjo susigrumti su trečioje vietoje esančia „Nsami Mighty Birds“ ekipa.

Tiesiogiai turnyro lyderių persekiotojai „Matiyasi FC“ visomis priemonėmis stengėsi išsikovoti čempionų titulą ir laimėjo 59:1. Šioje dvikovoje „Mighty Birds“ į savu vartus įmušė 41-ą įvartį.

Kai pirmaujantys „Dangerous Tigers“ sužinojo, kad jų persekiotojai įpusėjus rungtynėms pirmauja 22:0, ėmė manipuliuoti ir savąja dvikova. Rezultatas – varžovai neva dėl nežmoniško nuovargio ėmė palikinėti aikštę, jų liko vos septyni žaidėjai, o lyderiai laimėjo 33:1.

Akivaizdžiau suklastoti rezultatų buvo neįmanoma ir Pietų Afrikos futbolo federacija ėmėsi griežtų priemonių. Dvejos rungtynės ir keturi visko netekę klubai.

O triumfavo turnyre ketvirtoje vietoje buvę „Gawula Classic“ futbolininkai, netrukus gavę ir čempionų taurę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją