A. Skerla, kuris „Dunfermline Athletic“ klube rungtyniavo 2000-2005 metais, o per tą laiką sužaidė net 169 mačus ir pelnė 2 įvarčius, prisijungė prie iš buvusių komandos žaidėjų sudarytos legendų ekipos ir labdaros rungtynėse susitiko bei rezultatu 2:0 įveikė Glazgo „Celtic“ legendas.

Būtent su „Celtic“ klubu J. Steinas tapo pirmu treneriu Jungtinėje Karalystėje, sugebėjusiu 1967-ais laimėti Europos taurę. Šiomis rungtynėmis „Celtic“ ir pirmas J. Steino treniruotas „Dunfermline Athletic“ klubas pagerbė legendinio trenerio 30-ąsias mirimo metines.

„Tai buvo puikus renginys. Smagu po dešimties metų pertraukos sugrįžti į klubą, kuriame praleidau 5 savo karjeros metus. Gera pamatyti žmones, su kuriais teko anksčiau žaisti ar tiesiog bendrauti bei žinoti, kad dauguma jų yra likę dirbti klube“, - įspūdžiais apie kelionę dalinosi žalgirietis.

A. Skerla savo buvusios komandos marškinėlius apsivilko su tokiais žaidėjais, kaip Stevie Crawfordas, Barry Nicolsonas, Hamišas Frenchas, o prie komandos vairo stojo buvęs žaidėjas, o dabar Ispanijos „Real Sociedad“ klube treneriu dirbantis Davidas Moyesas. Prie Dunfermlino miesto komandos prisijungė ir buvęs futbolininkas bei kino filmų žvaigždė Vinnie Jonesas. Tiesa, aktoriui į aikštę išbėgti nepavyko.

„Rungtynės su „Celtic“ visada būdavo ypatingos. Buvo saulėta diena, o Škotijoje tokių nebūna daug. Jautėme puikų palaikymą, nes stadione susirinko apie 5 tūkstančius vietinių aistruolių. Smagu žinoti, kad žmonės dar dabar atsimena mane ir kitus žaidėjus. Po rungtynių sulaukiau ir gerbėjų antplūdžio. Matyt, palikau tam tikrą žymę klube.

Tačiau ten ir kultūra visai kitokia. Škotijoje žmonėms savaitgalis prasideda būtent futbolu. Jie pažįsta visus savo miesto komandos žaidėjus ir juos palaiko, net jeigu jie jau ir baigę savo karjeras. Malonu, kad žmonės atsimena buvusius komandos narius ir gerbia juos už tai, ką padarė vardan klubo“, - džiaugėsi A. Skerla.

Prieš rungtynes tiek žaidėjai, tiek stadione susirinkę aistruoliai 30-ies sekundžių aplodismentais pagerbė J. Steino atminimą, o renginį vainikavo nuotaikingos rungtynės ir dviejų įvarčių persvara iškovota „Dunfermline“ legendų ekipos, kurioje rungtyniavo A. Skerla, pergalė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją