Duetas. Prasčiausią atkarpą žaidusi FA „Šiauliai“ pademonstravo charakterį Alytuje ir 2:1 nugalėjo vietos DFK „Dainava“ futbolininkus.

Šiauliečiai atsiliko, bet akistatos pabaigoje pasižymėjo du kartus – po įvartį bei rezultatyvų perdavima atliko Danielis Romanovskis ir Eligijus Jankauskas. Šis duetas iš viso yra pelnęs 17 įvarčių.

Atomazgos. Alytaus ekipa užima 6-ąją vietą ir pernelyg žemiau esančių oponentų neprisileido, visgi, vienas komponentas strategą Sergejų Kuznecovą verčia susirūpinti.

Iš penkių pastarųjų mačų net keturiose „Dainava“ praleidžia įvartį 85-ąją minutę arba vėliau. Visose tose akistatose dainaviečiai neiškovojo pergalės bei prarado taškus.

Nusivylimas. Marijampolės „Sūduva“ ir toliau šią vasarą negali iškovoti pergalės – dvikova svečiuose su Telšių „Džiugu“ baigėsi lygiosiomis 1:1.

Sūduviečiai nelaimėjo aštuoniuose mačuose iš eilės, o vyr. treneris Dovydas Lastauskas rezultatą Žemaitijoje prilygino pralaimėjimui. Pozityvu tapo bent tai, jog „Sūduva“ prieš telšiškius turės geresnį tarpusavio rungtynių rezultatą.

Sugrįžimai. Ankstesniais metais antroje sezono pusėje praretėjusia sudėtimi žaisdavęs „Džiugas“ šiemet gali to išvengti.

Gynėjas Adomas Mika į rikiuotę grįžo po mėnesio, savo ruožtu, Martynas Vasiliauskas sužaidė vos trečią mačą šiemet – pastarąjį kartą saugas rungtyniavo dar kovo 12 dieną.

Serija. Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa beveik nepriekaištingai sužaidė atkarpą su apatinės turnyro lentelės pusės atstovais. Ne išimtis tapo ir pergalė 1:0 prieš Vilniaus „Riterius“.

Po rinktinių pertraukos mėlynai balti iškovojo 16 taškų iš 18, trečiasis ratas bus užbaigtas dvikovomis su praėjusio sezono prizininkais.

Pakartojo. „Riteriai“ nelaimėjo net penkioliktose rungtynėse iš eilės, toks pats prastas rezultatas buvo užfiksuotas 2020 metais – tai yra klubo antirekordas.

Įdomu tai, kad 2020-aisiais serija buvo nutraukta mače su Gargždų „Banga“, būtent su gargždiškiais namuose „Riteriai“ žais ir šią savaitę.

Keitimas. „Panevėžys“ trečiojo rato lyderių susidūrime 2:1 nugalėjo Vilniaus „Žalgirį“ ir atotrūkį nuo žalgiriečių padidino iki 6 taškų, taip pat yra sužaidę maču mažiau.

Pergalingą įvartį antrame kėlinyje kontratakos metu įmušė Ariagneris Smithas. Į kovą po keitimo mestas puolėjas šiemet pasižymėjo jau 10 kartų.

Artėja. „Optibet A lygoje“ pirmą kartą nuo 2020 metų įvartį pelnęs „Žalgirio“ rumunas Liviu Antalis praėjusį sekmadienį realizavo baudinį.

L. Antalis iš viso yra pasižymėjęs 49 kartus – tiek pat, kiek anksčiau Lietuvoje žaidęs Josipas Tadičius. Bent 50 įvarčių Lietuvos čempionate yra pelnę du brazilai – Elivelto bei Rafaelis Ledesma.