Efektas. Marijampolės „Sūduva“ po sudėtingos kovos iškovojo pirmą pergalę šią vasarą – namuose 2:0 palaužė Alytaus DFK „Dainava“ futbolininkus.

Esminiu faktoriumi tapo 20-metis nigerietis Oyinlola Kayode, kuris pelnė dublį ir savo sąskaitoje turi 4 įvarčius. Būtent jis po pastarojo mačo tapo rezultatyviu komandos žaidėju.

Statistika. „Dainavos“ vyr. treneris Sergejus Kuznecovas po pralaimėtos akistatos akcentavo ne itin malonius komandai skaičius.

Tarpusavio dvikovose su „Sūduva“, Telšių „Džiugu“ ir Gargždų „Banga“ dainaviečiai iš 27 taškų iškovojo vos 10. Situaciją Alytaus ekipa galės pataisyti ketvirtame rate.

Istorija. „Banga“ mačuose prieš Vilniaus „Riterius“ nebuvo nugalėjusi daugiau negu trejus metus, tačiau praėjusią savaitę svečiuose nugalėjo 1:0.

Davido Afonso treniruojama ekipa nelaimėjo net 13-oje susitikimų iš eilės bei po svarbaus laimėjimo vėl sugrįžo į 6-ąją vietą.

Antirekordas. „Riteriai“ pergalės iškovoti negali jau daugiau negu tris mėnesius ir šiuo metu su 15 taškų vis labiau tolsta nuo visų komandų.

Sostinės klubas nenugalėjo net 16-ame mače iš eilės – tai naujas klubo antirekordas.

Oponentas. Mindaugo Čepo treniruojama FA „Šiauliai“ dar sykį nenusileido Vilniaus „Žalgiriui“ ir šiemet trečią kartą iš eilės atėmė taškus – 0:0.

Per septynerias tarpusavio rungtynes žalgiriečiai Saulės miesto atstovus palaužė vos du sykius, tai buvo praėjusiais metais.

Žiūrovai. FA „Šiauliai“ praėjusio sekmadienio rungtynėse sulaukė itin gausaus aistruolių palaikymo.

Dvikovą su titulą ginančiais čempionais net 2200 žiūrovų, tai – gausiausia auditorija šiemet, kuri buvo susirinkusi Šiaulių miesto stadione.

Naujokas. Telšių „Džiugas“ tęsia geriausią seriją šiame „Optibet A lygos“ sezone. Žemaičiai svečiuose su „Kauno Žalgiriu“ sužaidė 0:0 ir nepralaimėjo ketvirtame mače iš eilės.

Prie šios atkarpos itin svariai prisidėjo vartininkas Simone Moschinas. Būtent 27-erių italas sužaidė puikų susitikimą Kaune, nepraleido įvarčio bei dar nėra patyręs pralaimėjimo kartėlio.

Atsisveikinimai. Nuo pirmojo ketverto tolstantis ir šią vasarą retai laimintis Laikinosios sostinės klubas atliko pokyčius sudėtyje.

Su komanda atsisveikino trys žaidėjai – Nojus Akinis, šiemet nežaidęs Ryanas Trotmanas bei vienas lyderių aikštės viduryje Brahimas Konate.

Neprisileido. „Panevėžys“ sulaukė titulą ginančių čempionų kluptelėjimo Šiauliuose, tiesa, patys irgi sužaidė lygiosiomis. Lyderiai likvidavo poros įvarčių deficitą ir pasidalino po tašką su Kauno rajono „Hegelmann“ – 2:2.

Pastaruoju metu svarbiu faktoriumi tapo ilgą laiką šešėlyje buvęs puolėjas Noelis Mbo. Galingo sudėjimo futbolininkas pasižymėjo per pastarąsias dvejas rungtynes namuose, taip pat pasiuntė kamuolį į vartus atsakomajame mače su Izraelio ekipa.

Puolimas. „Hegelmann“ futbolininkai iš viso šiame sezone į „Panevėžio“ vartus įmušė 40 proc. varžovų praleistų įvarčių – 4/10.

Be to, apie save vėl priminė Filipas Dangubičius. Kroatas pasižymėjo po daugiau nei dviejų mėnesių pertraukos ir yra pelnęs 13 įvarčių.