Hetrikas. „Kauno Žalgirio“ laikinasis vyr. treneris Nerijus Mačiulis džiaugėsi pergale namuose prieš Gargždų „Bangą“ rezultatu 3:1.

Laikinosios sostinės ekipos gretose visus tris įvarčius pelnė Gratas Sirgėdas. Saugas žaidžia savo rezultatyviausią sezoną „Optibet A lygoje“, jo kraityje – 9 įvarčiai bei pirmasis „hetrikas“ Lietuvos čempionate.

Pasikartojo. Praėjusiame sezone tuometinį „Kauno Žalgirio“ vyr. trenerį Roką Garastą pavadavęs N. Mačiulis abi pergales iškovojo prieš „Bangą“ bei Telšių „Džiugą“.

Artimiausiame mače po rinktinių pertraukos žalgiriečiai rungtyniaus būtent su Telšių ekipa.

Atitrūko. „Džiugas“ praėjusiose rungtynėse svečiuose pasiekė reikšmingas lygiąsias su Marijampolės „Sūduva“ – 0:0.

Žemaičiai sulaukė Vilniaus „Riterių“ pralaimėjimo ir atotrūkį nuo paskutinėje vietoje žengiančių varžovų padidino iki 4 taškų, antrą kartą iš eilės nepraleisdami įvarčio.

Paradoksas. „Sūduva“ iki dvikovos su džiugiečiais buvo patyrusi penkis pralaimėjimus, nors solidžiai kovojo ir prieš stipriausias čempionato komandas.

„Pelnai tašką ten, kur žaidi katastrofiškai“, – taip blankų komandos pasirodymą įvertino strategas Dovydas Lastauskas.

Intriga. Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkai pademonstravo charakterį ir Vilniuje 3:2 įveikė vietos „Riterius“, taip pat sumažindami deficitą nuo FA „Šiauliai“ iki taško.

Lenktynėse dėl rezultatyviausio žaidėjo titulo – daugiau intrigos. 17-ąjį įvartį pelnęs Filipas Dangubičius priartėjo prie Mathiaso Oyewusi, kurio kraityje yra 19 taiklių smūgių.

Baudiniai. „Riteriai“ pastarosiose rungtynėse buvo itin mobilizavęsi ir vėl vertėsi gilia sudėtimi, tiesa, deficitas nuo 9-oje pozicijoje žengiančio oponento siekia 4 taškus.

Abu kartus sostinės klubas pasižymėjo realizuodamas baudinius – tą padarė Nikola Popovičius ir į rikiuotę grįžęs Mindaugas Grigaravičius.

Realizacija. Ji FA „Šiauliai“ gretose praėjusį sekmadienį sušlubavo, kadangi nepavyko įveikti Alytaus „Dainavos“.

Be įvarčių pasibaigusios rungtynės lėmė tai, jog Mindaugo Čepo kariauna per pastarąsias penkerias rungtynes laimėjo vos kartą. Artimiausia dvikova – svečiuose prieš Vilniaus „Žalgirį“.

Charakteris. „Dainava“ antrą kartą iš eilės atėmė taškus iš pirmojo penketo atstovų ir su 31 tašku rikiuojasi septinta.

Strategas Sergejus Kuznecovas po mačo akcentavo futbolininkų norą bei charakterį, tačiau pakilti laipteliu aukščiau esančią ir 2 taškais daugiau turinčią „Bangą“ bus sudėtinga.

Taškas. „Panevėžys“ itin svarbiose rungtynėse savo sirgalių akivaizdoje 2:0 palaužė „Žalgirį“ bei visiškai priartėjo prie pirmojo čempionų titulo.

Iki jo panevėžiečiams trūksta vos taško – titulą galima pasiekti artimiausioje dvikovoje su „Hegelmann“ futbolininkais.

Išsaugojo. Pasiekus esminę pergalę Lietuvos čempionate, „Panevėžys“ pranešė apie svarbią naujieną ruošiantis kitam sezonui – išsaugotas strategas Gino Lettieri.

Su Aukštaitijos sostinės komanda G. Lettieri iškovoja per mačą vidutiniškai 2,17 taško ir tai yra geriausias jo ilgametės karjeros rezultatas.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją