Žaidėjo sutartis su Vilniaus klubu baigėsi po sezono. „Žalgiris“ pateikė pasiūlymą sutartį pratęsti, tačiau futbolininkas pasirinko kitą variantą.

Į „Žalgirį“ G. Jarusevičius atvyko 2019 metų sezone. Tų metų vasarą būdamas vos 16 metų debiutavo Lietuvos aukščiausioje lygoje.

Per ketverius metus sostinėje jis sužaidė 82 rungtynes ir įmušė 6 įvarčius.

Sėkmingiausias saugui buvo 2022 metų sezonas, kuomet jis žaidė 32 kartus ir kartu su komanda iškovojo čempionų titulą, LFF taurę bei pateko į UEFA turnyrų grupes.

2023 metų pradžioje jis prisidėjo prie komandos pergalės Supertaurėje, tačiau vėliau dalį sezono pradžios praleido dėl traumos, o nuo vasaros pagrindinėje ekipoje nežaidė.

Pernai spalį G. Jarusevičius debiutavo Lietuvos U-21 rinktinėje.

„Noriu padėkoti fanams, kurie visada palaikė ir kūrė nuostabią atmosferą stadione kiekvienų rungtynių metu, kad palaikė net sunkiausiais momentais.

Labai ačiū jiems, palinkėsiu ir toliau taip stipriai palaikyti savo mylimą klubą ir siekti naujų pergalių“, – atsisveikindamas rašė G. Jarusevičius.

FC „Hegelmann“ papildė Kamerūno jaunimo rinktinės narys

Kauno rajono „Hegelmann“ futbolo klubas turi dar vieną naujoką. Juo tapo 20-metis Njoya Abdelas Kaderas.

Greičiu ir fizinėmis savybėmis išsiskiriantis futbolininkas prie komandos prisijungė nuo pat jo pasiruošimo pradžios. Puolėjas paliko įspūdį Andriui Skerlai bei pasižymėjo įvarčiu pirmose kontrolinėse rungtynėse.

Futbolininkas visą savo karjerą praleido gimtojoje šalyje ir jau spėjo debiutuoti aukščiausioje lygoje bei per 23 rungtynes pelnė 11 įvarčių. Klubo naujokas buvo kviečiamas į Kamerūno U20 rinktinę.

„Kaderas yra labai perspektyvus žaidėjas. Jis išlaiko intensyvumą, gali žaisti dideliame greityje ir yra pajėgus žaisdamas vienas prieš vieną. Tikimės, jog tai gera investicija į ateitį“, – apie komandos naujoką iš Kamerūno atsiliepė FC „Hegelmann“ sporto direktorius Giedrius Klevinskas.

Mėlynai baltų naujokas klube vilkės 11 numeriu pažymėtais marškinėliais.

Artimiausias kontrolines rungtynes „Hegelmann“ žais vasario 22 dieną Kaune prieš Latvijos klubą „Daugavpils“.

Ignas Kružikas jungiasi prie Alytaus „Dainavos“ komandos. Puolėjo bei krašto saugo pozicijoje rungtyniaujantis 25-erių metų I. Kružikas per karjerą jau yra iškovojęs LFF taurę ir LFF Supertaurę.

„Neabejoju, kad Ignas Kružikas sustiprins mūsų komandą. Tai jau nemažai patirties sukaupęs futbolininkas, kuris mums pridės daug kokybės atakuojant, išpildant atakas“, – sakė „Dainavos“ vyr. treneris Sergejus Kuznecovas.

Praėjusį sezoną I. Kružikas atstovavo Rumunijos antroje lygoje žaidžiančiai Mierkuria-Čuko „Miercurea Ciuc“ komandai.

2015 metais atvykęs į Vilniaus futbolo mokyklą, I. Kružikas vėliau atstovavo Vilniaus „Žalgirio B“, „Riterių B“ komandoms. 2019 metų sezone atstovaudamas „TOPsport Pirmoje lygoje“ rungtyniavusiai „Vilniaus“ komandai naujasis dainavietis pelnė net 16 įvarčių.

2020 metais I. Kružikas prisijungė prie „Panevėžio“ komandos, kur praleido du sezonus ir laimėjo LFF taurę bei LFF Supertaurę. Atstovaudamas Panevėžio miesto komandai futbolininkas per 46 rungtynes pelnė 5 įvarčius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Po dviejų praleistų sezonų Panevėžyje I. Kružikas persikėlė į Kauno rajono „Hegelmann“ komandą, kur per 31 susitikimą pelnė 2 įvarčius.

Futbolininkas taip pat buvo kviečiamas atstovauti Lietuvos jaunimo U-21 bei Lietuvos vyrų futbolo rinktinėms.

Primename, kad „TOPsport A lygos“ sezoną DFK „Dainava“ pradės kovo 3 dieną, 13 val. Marijampolės futbolo arenos manieže, kur susitiks su Vilniaus „Žalgirio“ komanda.