Fantastiškas startas, nepraleidus nė vieno įvarčio, ir trys pergalės įprasmino prie „Džiugo“ vairo debiutavusio stratego Andriaus Lipskio darbą. Čempionato komentatoriai ir tinklalaidžių vedėjai vienbalsiai skyrė telšiškiui geriausio kovo mėnesio trenerio įvertinimą.

Telšių klubas per pirmąsias penkerias rungtynes iškovojo tris pergales ir porą sykių sužaidė lygiosiomis bei su 11 taškų yra išsiveržęs į priekį.

„Kovo mėnesį vertiname labai gerai, pavyko laimėti, pavyko išsaugoti „sausus“ vartus. Įgyvendinti kas buvo suplanuota tikrai nepavyko, nes neturėjome pilnos sudėties dėl traumų, bet tikrai esame patenkinti visų žaidėjų požiūriu į darbą, darbo etiką ir maksimalizmą.

Tokią sezono pradžią lėmė teisinga, atidi žaidėjų selekcija. Visų klubo darbuotojų indėlis ir fanų palaikymas mums padėjo ir pridėjo taškų kovo mėnesio lentelėje“, – pasakojo A. Lipskis.

Artėjantį šeštadienį, balandžio 6 dieną, džiugiečiai namuose susigrums su 2-oje turnyro lentelės vietoje žengiančiais Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkais.

Dainaviečių gynėjas – geriausias kovo mėnesio jaunas žaidėjas


Geriausiu jaunuoju kovo mėnesio žaidėju pripažintas antrus metus Lietuvos čempionate rungtyniaujantis 21-erių nigerietis Ode Abdullahi.

Gynėjas praėjusį mėnesį be keitimų sužaidė visas 450 minučių ir akistatoje su Marijampolės „Sūduva“ pelnė pergalingą įvartį. Dėka šio jauno futbolininko sėkmingų pasirodymų dainaviečiai vos sykį traukė kamuolį iš ginamų vartų tinklo bei turnyro lentelėje rikiuojasi ketvirti.

„Dabartiniu metu gerai kovojame ir dėl komandos atiduodame viską. Tą patį siekiu padaryti ir aš. Mano tikslas yra padėti mūsų komandai pasiekti gerus rezultatus ir prisidėti prie pergalių“, – apie kovo mėnesį kalbėjo Alytaus komandos atstovas.

Rimčiausią konkurenciją O. Abdullahi sudarė Kauno rajono „Hegelmann“ klubo legionierius iš Kamerūno – Njoya Abdelas Kaderas. 20-metis puolėjas per 5 mačus pelnė įvartį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei uždirbo baudinį.

„Dainava“ artimiausias rungtynes žais balandžio 6 dieną, būsimas varžovas – Gargždų „Banga“.


Standings provided by Sofascore