Atkakliausios rungtynės vyko Šiauliuose. Per pagrindinį rungtynių laiką ir per pratęsimą nei "Šiauliams", nei pirmojoje lygoje rungtyniaujančiam "Vilniui" įmušti įvarčio nepavyko. Šiauliečiai išvengė netikėtumo ir rezultatu 4:2 privertė pasiduoti svečius baudinių serijoje.

"Žaidėme, kaip lygūs su lygiais, - tvirtino "Vilniaus" treneris Kęstutis Latoža. - Tiesiog baudinių serijos įtampos neišlaikė jaunų mūsų futbolininkų nervai. Apmaudu, bet komandos nėra kuo kaltinti..."

Kuršėnuose antrosios lygos "Venta" pirmą kėlinį kaip lygus su lygiais rungėsi su Klaipėdos "Atlanto" futbolininkais. Vis dėlto per antrą žaidimo pusę svečiai įrodė savo pranašumą ir laimėjo 3:1.

"Žaidėme pagrindine komanda ir negaliu pasakyti, kad laimėjome lengvai, Kuršėnų futbolininkai iš tiesų atkakliai priešinosi," - pasakojo "Atlanto" treneris Vaidas Liutikas.

Vilniaus "Vėtra" Kaune rezultatu 4:1 nugalėjo pirmosios lygos "LKKA ir Teledemą", tačiau tris įvarčius įmušė antro kėlinio antroje pusėje. A lygos autsaiderė "Šilutė" Alytuje 1:0 įveikė vietos "Alytį". "Įmušėme kuriozinį įvartį antrajame kėlinyje, - prisipažino "Šilutės" strategas Eugenijus Riabovas. - Muharemas Bajrami "skersavo" kamuolį, o vartininkas įkumščiavo jį į savus vartus. Bet pirmajame kėlinyje mes buvome stipresni, o antrajame žaidimas buvo lygus".

Antradienį į penktąjį etapą pateko pirmosios lygos "Banga", namuose 5:0 sutriuškinusi antrosios lygos Visagino "Evikoną". Pirmosios lygos komandų "Nevėžio" ir "Tauro" rungtynės Kėdainiuose baigėsi tauragiškių pergale 4:3, "Lietava" Jonavoje 3:1 įveikė Kauno "Rodiklį".

Dar prieš savaitę į penktą etapą iškopė Sekmadienio futbolo lygos komanda "LiCS". Ji Vilniuje po baudinių serijos 7:6 nugalėjo trečiosios lygos Alytaus "Centro Auskos" komandą.

Aštuonios komandos laimėtojos LFF taurės turnyro penktajame etape bus paskirstytos į poras. Porų laimėtojai tęs kovą su keturiais pernai metų A lygos lyderiais: "Kaunu", Marijampolės "Sūduva", Panevėžio "Ekranu" ir Vilniaus "Žalgiriu".

Visi ketvirtojo etapo rezultatai:

"LiCs" 0 - 0 Alytaus "Centras-Auska" (11 m baudiniai 7-6)

Gargždų "Banga" 5 - 0 Visagino "Evikonas"

Kėdainių "Nevėžis" 3 - 4 Tauragės "Tauras"

Jonavos "Lietava" 3 - 1 Kauno "Rodiklis"

"Šiauliai" 0 - 0 "Vilnius" (11 m baudiniai 4-2)

Kuršėnų "Venta" 1 - 3 Klaipėdos "Atlantas"

Kauno "LKKA ir Teledema" 1 - 4 Vilniaus "Vėtra"

Alytaus "Alytis" 0 - 1 "Šilutė".