Drama. Marijampolės „Sūduva“ gali pasigirti geriausia serija šiame sezone – iškovotos trys pergalės iš eilės.

Sūduviečiai svečiuose 2:1 palaužė Vilniaus „Riterius“, nugalėdami juos po įvarčio 93-iąją minutę. Marijampolės ekipa šiuo metu su 28 taškais rikiuojasi šešta.

Pasižymėjo. „Riterių“ legionierius iš Serbijos Nikola Popovičius pagaliau nutraukė taiklių smūgių badą – pelnė pirmą įvartį 23-iajame mače šiemet.

Tiesa, atakuojantis žaidėjas dvikovos pabaigoje nesutvardė emocijų ir užsidirbo raudoną kortelę, kuri buvo antroji šiemet.


Serija.
„Panevėžys“ ir toliau labai retai barsto taškus, 27-ajame ture rezultatu 3:0 buvo nugalėtas Telšių „Džiugas“.

Trejų rezultatyvių rungtynių seriją pasiekė puolėjas Noelis Mbo, kuris iš viso rugpjūtį sužaidė tik 89 minutes, tačiau pasižymėjo net tris kartus.

Oponentas. Džiugiečiai šiame sezone vietiniame fronte patyrė tris sutriuškinimus ir visi jie buvo prieš „Panevėžį“ – 0:3, 0:4 bei 0:3.

Aukštaitijos sostinės ekipa kol kas yra vienintelė, iš kurios šiemet Joao Prateso kariaunai nepavyko atimti taškų.

Rokiruotės. FA „Šiauliai“ dar kartą su Gargždų „Banga“ išsiskyrė taikiai – 1:1. Trečiame rate strigę šiauliečiai ir toliau 9 taškais lenkia Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkus.

Netradiciniai keitimai buvo Saulės miesto ekipos starto sudėtyje. Po 27 mačus sužaidęs duetas – Mantas Kuklys ir Oleksijus Ščebetunas – pirmą sykį į kovą buvo mesti nuo atsarginių žaidėjų suolo.

Pozityvas. „Banga“ pradėjo paskutinę trejų rungtynių seriją su pirmame trejete įsitaisiusiais klubais. Artimiausi du varžovai – „Panevėžys“ ir Vilniaus „Žalgiris“.

Po dvikovos gargždiškių vyr. treneris Davidas Afonso minėjo, jog taškas laikytinas pozityviu rezultatu. Jis leido „Bangai“ tašku atitrūkti nuo 8-oje vietoje žengiančios Alytaus DFK „Dainava“ ekipos.

Pasiekimas. Nelengvose rungtynėse „Žalgiris“ pasiekė pergalė, svečiuose 2:0 įveikdamas „Dainavą“ bei neleisdamas dar labiau pabėgti pirmaujančiam „Panevėžiui“.

Abu įvarčius nugalėtojams pelnė Liviu Antalis – 34-erių rumunas iš viso „Optibet A lygoje“ yra pasižymėjęs 51 kartą. Bent 50 įvarčių buvo pelnę tik dar du legionieriai – Elivelto bei Rafaelis Ledesma.

Nusileidimas. „Dainava“ patyrė pralaimėjimus per ketverias pastarąsias rungtynes – tai blogiausia klubo serija šiemet. Kitą mačą dainaviečiai žais namuose su „Hegelmann“ futbolininkais.

Esant šiai prastesnei atkarpai Alytaus komanda po netrumpos pertraukos nusileido žemiau 7-osios vietos – šiuo metu „Dainava“ su 26 taškais rikiuojasi aštunta.

Ginklas. Antrasis „Hegelmann“ bei „Kauno Žalgirio“ derbis buvo permainingas, komandos pasidalino po tašką – 1:1.

Beveik du ratus itin epizodiniu vaidmeniu tenkinęsis rumunas Patrickas Popescu įgautą pasitikėjimą paverčia vis geresniu žaidimu. Puikų įvartį pelnęs P. Popescu pasižymėjo jau 6 kartus ir savo komandoje atsilieka tik nuo Filipo Dangubičiaus.

Priminimas. „Kauno Žalgiris“ net 11-ąjį kartą sužaidė lygiosiomis ir prie aukščiau turnyro lentelėje esančių varžovų nepriartėjo.

Žalgiriečiai po pirmo kėlinio atsiliko, tačiau antrame kėlinyje atstatė pusiausvyrą – tuo pasižymėjo ir apie save priminė 36-erių puolėjas Nerijus Valskis, jam tai buvo pirmasis įvartis šiemet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją