Rungtynių pradžioje „Klaipėdos granito“ futbolininkai iš karto ėmė jautį už ragų ir rezgė išpuolius prie „Dainavos“ vartų. Alytiškių gynėjai mačo užuomazgoje beveik neklysdavo, o puolėjai Kęstutis Balčiūnas ir Dominykas Grižas kartais sužibėdavo puolime.

Vis tik labiau patyrę klaipėdiečiai pasinaudojo pirmąja dzūkų klaida ir 19-ą minutę išsiveržė į priekį. Keletą varžovų baudos aikštelėje suklaidinęs Ernestas Veliulis atliko tikslų perdavimą Georgui Alaverdašviliui, kuris užtikrintai nuginklavo D. Mikučionį.

Praleidusi įvartį „Dainava“ kiek rimčiau pagrasindavo po standartinių padėčių. Komandos kapitono Nerijaus Bartkevičiaus tolimas smūgis praskriejo greta vartų, Nerijaus Kavaliausko bandymas smūgiuoti taip pat buvo vainikuotas nesėkme.

33-ią minutę alytiškių puolėjas K. Balčiūnas smūgiavo į vartus, bet patikimai sužaidė „Klaipėdos granito“ vartininkas Paulius Pocius.

Po keturių minučių svečiai rezultatą padvigubino. Puikaus perdavimo sulaukęs ir į baudos aikštelę laiku įkirtęs Tamazis Čargeišvilis taip pat savo šanso nepraleido. Kėlinio pabaigoje klaipėdiečiai buvo susikūrę keletą pavojingų progų, tačiau jų realizuoti nepavyko.

Antrojo kėlinio pirmoji dalis buvo gana vangi, svečiai užtikrintai kontroliavo žaidimą, bet pavojingų progų nesukūrė. „Klaipėdos granito“ treneris Robertas Poškus atliko visus tris keitimus, kurie pastebimai pagyvino komandos žaidimą.

Būtent po keitimo pasirodęs Borisas Ignatjevas 76-ą rungtynių minutę patrigubino rezultatą, tikslų perdavimą jam atliko Rokas Urbelis.

Gana neblogai gynęsi jaunieji „Dainavos“ žaidėjai rungtynių pabaigoje pavargo ir praleido dar du įvarčius į savo vartus. Jų autoriai – tie patys gruzinai. Pirmasis 86-ą minutę pasižymėjo G. Alaverdašvilis, o antrasis, 89-ą minutę – T. Čargeišvilis. Per likusį laiką daugiau įvarčių nebuvo pelnyta, „Klaipėdos granitas“ ir toliau pratęsė sausas „Dainavos“ minutes be įvarčio.

„Bangos“ gynybos nepramušė ir „Kruoja“

„Banga“ pratęsė „sausų“ rungtynių seriją „SMScredit.lt A lygos“ futbolo čempionate. Gargždų komanda išvykoje Artiomo Stiožkos taiklaus smūgio dėka nugalėjo blankiai žaidusią Pakruojo „Kruoją“ rezultatu 1:0 (0:0) ir išliko vienintele nepraleidusia įvarčio ekipa pirmenybėse. Po šios pergalės „Banga“ turnyro lentelėje viršuje pasivijo vakar lygiosiomis sužaidusį Vilniaus „Žalgirį“. Pirmą pralaimėjimą patyrusi „Kruoja“ – trečia.

Aktyviai rungtynes pradėjusi „Kruoja“ pabandė pelnyti greitą įvartį ir keletą kartų gana pavojingai kėlė kamuolius į svečių baudos aikštelę, bet svečių gynėjams pavyko šiuos išpuolius atremti.

„Bangai“ prireikė beveik 10-ies minučių apsiprasti su varžovų atakomis ir ji pirmoji sukūrė realią progą. Pakruojiškius išgelbėjo puikiai sužaidęs Martynas Matuzas, šuoliu sugaudamas kamuolį ant vartų linijos po Karolio Urbaičio smūgio galva. Aurelijus Staponka kėlė rankas, bandydamas įrodyti teisėjui, jog kamuolys kirto liniją, tačiau įvartis įskaitytas nebuvo.

19-ą minutę aikštės šeimininkai pažeidė taisykles visai šalia savo baudos aikštelės. Prie kamuolio stojo Artiomas Stiožka, bet stipriu smūgiu į vartus nepataikė.

Kėlinio viduryje „Kruoja“ vėl susigrąžino iniciatyvą į savo rankas. Laimėjus oro dvikovą svečių baudos aikštelėje, kamuolys nukrito Dariui Jankauskui, tačiau jo stiprus šūvis buvo netaiklus. Po minutės greitą kontrataką smūgiu pažeme užbaigė į puolimą įsijungęs Valdas Pocevičius, bet užtikrintai sužaidęs Šarūnas Jurevičius krisdamas kamuolį sugavo.

31-ą minutę geros progos neišnaudojo Ričardas Beniušis, kuriam atšoko kamuolys po Aivaro Bagočiaus smūgio į gynėjus efektingu smūgiu per save, bet puolėjo bandymas nukreipti kamuolį į tuščią vartų kampą kliudė A. Stiožką.

Po penkių minučių „Banga“ surengė žaibišką ataką, tačiau idealiai sužaidė M. Matuzas, laiku palikęs vartus ir jau už baudos aikštelės krūtine nutraukęs perdavimą iš dešinės visiškai laisvam Aleksandrui Ruskichui.

Antrojo kėlinio pradžioje į „Kruojos“ vartus krito įvartis. Į puolimą atskubėjęs Artiomas Stiožka sulaukė tikslaus perdavimo iš dešinės ir puikiu smūgiu galva išvedė „Bangą“ į priekį 52-ą minutę.

Po poros minučių, aikštės šeimininkams vaikiškai suklydus aikštės viduryje, net keli gargždiškiai iššoko prieš vieną gynėją, tačiau Evaldui Grigaičiui perdavimas visiškai nepavyko, kamuolys paliko aikštę.

Visi aikštės šeimininkų bandymai išlyginti rezultatą buvo lengvai perskaitomi. Aukšti perdavimai į baudos aikštelę link R. Beniušio adresato nepasiekdavo. 72-ą minutę Robertas Vėževičius puikiu reidu įsiveržė į baudos aikštelę kairėje pusėje, tačiau jo perdavimą komandos draugui „perskaitė“ Aleksėjus Epifanovas ir krisdamas po kamuoliu nutraukė labai pavojingą ataką.

Atsitraukusi arčiau savo vartų, „Banga“ kūrė pavojingus reidus greitomis atakomis. 81-ą minutę labai aktyviai į žaidimą po keitimo įsijungęs Sergijus Ševčiukas suklaidino du gynėjus ir atliko gerą perdavimą A. Ruskichui. Bet saugui smūgis nepasisekė, vartininkas kamuolį nesunkiai sugavo.

Per likusį laiką chaotiškas atakas rengusi „Kruoja“ jokių pavojingų momentų prie svečių vartų nesukūrė.

Gražų puolimą demonstravę „Trakai“ įveikė „Šiaulius“

Antrą pergalę iš eilės „SMScredit.lt A lygos“ futbolo čempionate iškovoję „Trakai“ pakilo į trečią turnyro lentelės vietą. Trakų komanda savo aikštėje įveikė „Šiaulius“ rezultatu 2:1 (1:0). Trečią nesėkmę patyrę šiauliečiai – aštunti.

„Trakai“ savo ketinimus šiose rungtynėse pademonstravo jau antrąją minutę. Jurijaus Mamajevo reidas dešiniu flangu baigėsi Igno Plūko sugautu perdavimu. Vėliau po individualaus reido progą susikūrė Vytautas Lukša, bet jo smūgis buvo per silpnas.

Svečiai atsakė pavojingu išpuoliu 7-ą minutę, kai po aštraus Yamadou Keita perdavimo rezultatyviausias šiauliečių futbolininkas Niko Tokičius nesugebėjo pataikyti į kamuolį.

Labai greitai iš gynybos į puolimą pareidavę aikštės šeimininkai surengė žaibišką ataką 13-ą minutę, bet Tado Labuko perdavimą už galinės linijos nukreipė Stjepanas Babičius. V. Lukšai pakėlus kampinį, į „Šiaulių“ vartus krito pirmasis įvartis. Kamuolį smūgiu galva į vartus pasiuntė aukščiau už gynėjus pašokęs Jurijus Kendyšas.

Po įvarčio trakiškių atakos nuslūgo, tuo pasinaudoję „Šiauliai“ pabandė perimti iniciatyvą, tačiau pavojingų momentų nesukūrė. Tuo tarpu 28-ą minutę po dar vieno kampinio J. Kendyšas į savo sąskaitą galėjo įsirašyti dublį, bet šįkart į vartus smūgiu galva nepataikė.

Kėlinio pabaigoje šiauliečiai prasižengė pavojingoje vietoje netoli baudos aikštelės, bet V.Lukšos smūgis praskriejo visiškai šalia skersinio.

Po pertraukos „Šiauliai“didesnėmis pajėgomis nuskubėjo lyginti rezultatą, palikdami daugiau erdvės greitiems „Trakų“ išpuoliams. 49-ą minutę Besiki Amašukelis idealiai prasiveržė kairiuoju kraštu, tačiau perdavimas T. Labukui buvo labai nepatogus. Po kelių minučių aikštės šeimininkų puolėjas puikiu perdavimu surado J. Mamajevą, tačiau teisėjo asistentas pakėlė vėliavėlę, fiksuodamas nuošalę.

Dažnai nuošalėje atsidurdavęs legionierius sulaukė savo šanso 55-ąją minutę. Po eilinės „Trakų“ kontratakos iššokęs vienas prieš vartininką ir pasiuntęs kamuolį į tinklą.

Praėjus trims minutėms, akylai visų rungtynių metu gynėjų prižiūrėtas N. Tokičius sulaukė retos galimybės smūgiuoti, tačiau kamuolį pasiuntė tiesiai į Joną Saryčevą.

Įmušę antrąjį įvartį, Trakų komanda darsyk atsitraukė, atiduodama kamuolio kontrolę šiauliečiams, tačiau grasino jiems puikiomis kontratakomis. T. Labukas ir V.Lukša keliais perdavimais sudraskė varžovų gynybą 70-ąją minutę, bet palankioje smūgiui pozicijoje baudos aikštelės prieigose puolėjas nusprendė atlikti dar vieną perdavimą jo nelaukusiam komandos draugui.

Po dviejų minučių į žaidimą teko įsijungti I. Plūkui ir pirštų galais į kampinį nukreipti tolimą V. Lukšos smūgį po trakiškių greitos atakos ir idealaus T. Labuko perdavimo.

78-ą minutę už galvos griebėsi J. Mamajevas. Dar vienos kontratakos metu jį vieną prieš vartus dešinėje baudos aikštelėje pusėje išvedė V.Lukša, bet rusas smūgio metu paslydo ir pasiuntė kamuolį tiesiai į „Šiaulių“ vartininką.

Neišnaudoję net kelių galimybių įmušti, „Trakai“ buvo nubausti 84-ą minutę, kai iki tol gerų progų nesukūrę svečiai kiek netikėtai sušvelnino rezultatą. Po perdavimo iš dešinės N. Tokičiaus smūgį blokavo gynėjai. Kamuolys atšoko be priežiūros paliktam Agniui Juozapaičiui, kuris savo šanso nepraleido.

Rungtynėms baigiantis, „Šiauliai“ pabandė pasinaudoti nedideliu trakiškių stabtelėjimu, bet tolimi smūgiai buvo netikslūs. Atsitokėję po praleisto įvarčio aikštės šeimininkai pergalės iš rankų nepaleido.

Rezultatai:

Alytaus „Dainava“ 0 - 5 „Klaipėdos Granitas“
19' [0 - 1] George Alaverdašvilis
37' [0 - 2] Tamazis Čargeišvilis
76' [0 - 3] Borisas Ignatjevas
86' [0 - 4] George Alaverdašvilis
89' [0 - 5] Tamazis Čargeišvilis

Pakruojo „Kruoja“ 0 - 1 Gargždų „Banga“
51' [0 - 1] Artiomas Stiožka

Trakų „Trakai“ 2 - 1 Šiaulių „Šiauliai“
13' [1 - 0] Jurijus Kendyšas
55' [2 - 0] Jurijus Mamajevas
84' [2 - 1] Agnius Juozapaitis

Turnyro lentelė:

1Žalgiris5320163+1311
2Banga532030+311
3Trakai531163+310
4Kruoja522195+48
5Atlantas522196+38
6Granitas5131107+36
7Ekranas513153+26
8Šiauliai51138804
9Sūduva5104311-83
10Dainava5005023-230

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)