Keitimas. „Kauno Žalgirio“ ir Kauno rajono „Hegelmann“ akistatoje pranašumą įrodė mėlynai-balti. Kaip pirmame praėjusio sezono mače, taip ir šiemet Andriaus Skerlos kariauna likvidavo deficitą ir nugalėjo – 2:1.

Svarbiu faktoriumi tapo per pertrauką atliktas keitimas, kai vietoje Michaelo Thuique į kovą buvo mestas 20-metis kamerūnietis Njoya Abdelas Kaderas. Puolėjas aktyviai dalyvavo atakose, kai buvo pelnyti abu įvarčiai.

Emocijos. 2024 metų sezone pirmąją raudoną kortelę užsidirbo „Kauno Žalgirio“ futbolininkas. Tiesa, tai įvyko po rungtynių.

Slovėnas Žanas Benedičičius sulaukė diskvalifikacijos, tad be saugo žalgiriečiai jau antradienį sieks reabilituotis susitikime su Vilniaus rajono „TransInvest“ ekipa.

Debiutas. Kantriai gynęsis Telšių „Džiugas“ 2-ajame ture triumfavo – svečiuose 1:0 nugalėti „TransInvest“ futbolininkai. Kartu su Vilniaus „Žalgiriu“ džiugiečiai, šiuo metu turintys 4 taškus, dabar pirmauja čempionate.

Pergalingą įvartį pelnė „TOPsport A lygoje“ debiutavęs puolėjas iš Nyderlandų Nino Noordanusas, meistriškai išpildęs situaciją po Christiano Bella perdavimo.

Sugrįžimas. Čempionato debiutantų gretose yra futbolininkų, kurie į Lietuvos čempionatą sugrįžo po devynerių metų pertraukos.

1-ajame ture tokiu tapo saugas Povilas Kiselevskis, praėjusią savaitę – po keitimo pirmame kėlinyje pasirodęs vidurio gynėjas Erlandas Juška. Realu, kad 27-erių futbolininkas rungtyniaus ilgiau, kadangi iš rikiuotės ilgesniam laikui gali iškristi dvikovos su „Džiugu“ nebaigęs Ričardas Šveikauskas.

Scenarijus. FA „Šiauliai“ antrą kartą iš eilės baigė dvikovą be įvarčių – 0:0. 2-ajame ture tai nutiko žaidžiant prieš Gargždų „Bangą“, su kuria kiekviename sezone lygiosiomis žaidžiama ne po sykį.

Kaip ir akistatoje prieš Marijampolės „Sūduvą“, taip ir praėjusį sekmadienį Mindaugo Čepo kariauna susikūrė gerų progų susitikimo pabaigoje, bet jų nerealizavo.

Pasirodymas. „Bangos“ gretose šiemet rungtyniauja trys talentu išsiskyrę ir Vokietijoje anksčiau tobulėję jaunosios kartos atstovai – Benas Šatkus, Natanas Žebrauskas bei Vaidas Magdušauskas.

Pastarasis dėl sveikatos problemų buvo praleidęs visą 2023 metų sezoną ir vėl Gargždų klubo marškinėlius oficialiai apsivilko būtent susitikime Šiauliuose. V. Magdušauskas į kovą buvo mestas paskutinėmis minutėmis.

Trejos. Per tiek oficialių rungtynių „Panevėžys“ šiemet nepelnė nė vieno įvarčio. 2-ajame ture namuose nepavyko įveikti Alytaus DFK „Dainava“ pasipriešinimo – 0:0.

Kita vertus, gynyba turėtų džiuginti – kamuolys iš ginamų vartų tinklo taip pat nebuvo trauktas, be to, debiutavo saugas Lucas de Vega. Artimiausius du mačus panevėžiečiai žais su „Sūduva“ ir „Banga“.

Išvados. Po mačo Panevėžyje dainaviečių strategas liko patenkintas komandos žaidimu ir kietumu dvikovose. Anot Sergejaus Kuznecovo, tam įtakos turėjo tarpsezonis, kai buvo pasikviesti atletiškesni futbolininkai.

Vienas iš jų dar laukia savo šanso pasirodyti. „Dainavos“ gretose jau gali debiutuoti 26-erių ukrainietis Glebas Gračiovas, realu, kad jam gali tekti pakeisti Oskarą Lukošiūną, nebaigusį dvikovos dėl traumos.

Fejerverkas. Dar kartą paskutiniajame turo mače įvarčių buvo pelnyta daugiau negu per keturias ankstesnes akistatas. „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ susidūrime pelnyti net šeši įvarčiai – 3:3.

Du kartus kamuolį į svečių vartus pasiuntė marijampolietis Giedrius Matulevičius, „Sūduvos“ gretose puikiai rungtyniavo įvarčiu pasižymėjęs bei rezultatyvų perdavimą atlikęs Artiomas Fiodorovas.

Komentaras. Marijampolės ekipos vyriausiasis treneris Dovydas Lastauskas akistatos pabaigoje buvo pašalintas iš techninės zonos ir vėliau į situaciją pasižiūrėjo su humoru.

„Gausiu baudą prieš komandą. Girdėjau, derina, kad kažką turėsiu pirkti – bandysiu derėtis. Suvalkiečiai geri derybininkai, tai bandysiu pateisinti šitą. Debiutinė raudona kortelė, tikiuosi, paskutinė“, – juokavo D. Lastauskas.

Jau antradienį startuos trečiasis turas, kuriame bus sužaistos dar penkerios rungtynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją