Pirmieji pergalę pasiekė „Kauno Žalgirio“ futbolininkai, kurie penkių įvarčių trileryje nugalėjo Vilniaus „Riterius“ rezultatu 3:2.

7-ąją susitikimo minutę į priekį pirmieji išsiveržė svečiai iš sostinės. Pasinaudoję kauniečių klaida varžovai pristatė kamuolį į baudos aikštelę, kurioje Mitaras Čukovičius neklydo ir pasiuntė kamuolį į Deivido Mikelionio vartus – 0:1.

Tiesa, gana greitai žalgiriečiai rezultatą išlygino. Gratas Sirgėdas kėlė kampinį, po kurio tiksliu smūgiu galva pasižymėjo Edvinas Girdvainis – 1:1. E.Girdvainiui tai buvo jau septintasis įvartis šio sezono čempionate.

Lygus rezultatas dvikovoje buvo iki 25-osios susitikimo minutės, kai po perdavimo iš krašto dar vieną įvartį į šeimininkų vartus pelnė Valdemaras Borovskij – 1:2.

„Riteriai“ pirmame kėlinyje turėjo ir dar vieną labai pavojingą epizodą, tačiau tada „Kauno Žalgirį“ gelbėjo Sethas Sincere’as.

Galva šalia vartų kartą smūgiavo Nerijus Valskis, o jau per pridėtą teisėjo laiką įvarčiu į rūbine pasižymėjo ir žalgiriečiai. Po Floriano Davido perdavimo galva tiksliai mušė Xabi Auzmendi – 2:2.

Vos prasidėjus antram rungtynių kėliniui tas pats X.Auzmendi atliko aštrų perdavimą iš krašto, o kamuolys nuo varžovų gynėjo pakeitė krypti ir dar kartą atsidūrė „Riterių“ vartuose – 3:2.

Po nerezultatyvių poros savaičių Vilniaus „Žalgiris“ į pergalių kelią grįžo užtikrinta pergale (4:0) prieš Kauno rajono „Hegelmann“.

Vilniaus „Žalgiris“

Solidžią seriją A lygoje turėję kauniečiai pirmajame kėlinyje buvo priblokšti žalgiriečių puolimo, kurį sustiprino čempionate debiutavęs Arvydas Novikovas. Jis sudalyvavo atakoje, po kurios įvartį įmušė Mathias Oyewusi, ir pasižymėjo antru įvarčiu, o trečią pelnė Donatas Kazlauskas. Antrajame kėlinyje dar vieną įvartį pridėjo Marko Miličkovičius.

Po šio mačo vilniečiai 6-iais taškais atsilieka nuo „FK Panevėžio“, tačiau lyderiai yra sužaidę vienomis rungtynėmis mažiau.



Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją