„Smagu matyti susirinkusius žaidėjus. Pirma treniruotė, tarsi įvadinė, penktadienį laukia kontrolinės rungtynės Gargžduose prieš „Bangą“, o tada jau visavertis pasiruošimas UEFA Europos lygos rungtynėms. Žaidėjai, kurie neatstovavo rinktinėms, yra pasiilgę įprasto futbolo 11 prieš 11. Džiugu, kad jau pirmoje treniruotėje jiems galėjome tokį malonumą suteikti“, – LFF stadione kalbėjo T. Pikkarainenas.

– Ką galite pasakyti apie klubo žaidėjų pasirodymą tiek vyrų, tiek jaunimo rinktinės rungtynėse?

– Nenorėdamas kažko išskirti, pasakysiu, kad jūsų šalyje apie nacionalinę rinktinę dažnai žmonės kalba pernelyg negatyviai. Ir ne tik apie rinktinę, bet ir apie visą futbolą apskritai.

Taip, Albanijos rinktinė šiuo metu nėra geriausios formos, tačiau vis tiek tai yra labai stipri komanda, kurią nugalėjo dauguma A lygoje žaidžiančių futbolininkų. Lygiai tas pats kalbant apie klubus – trys iš keturių Lietuvos komandų sugebėjo peržengti pirmąjį UEFA turnyrų barjerą. Tai pasiekia tikrai ne kiekvienos šalies komandos.

– Grįžkime prie „Riterių“ reikalų. Rungtynės su Libereco „Slovan“ laukia kitą savaitę.

– Tikrai taip. Žaisime su labai stipria ir labai greita komanda. Nors jie šiame sezone nėra sužaidę tiek daug rungtynių kaip mes, tačiau rasti informacijos apie juos nėra sunku. Žinome, ko tikėtis, ir per artimiausias penkias dienas pasiruošime tam.

– Ar yra Lietuvoje komanda, žaidžianti panašiai kaip čekai?

– Aš dar nesu A lygos ekspertas, tačiau – ne. Lietuva tokios komandos neturi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)