Vienas karščiausių susitikimų vyko Danijoje, kur A grupės mače susigrūmė vietos „Copenhagen“ ir „Manchester United“ klubai.

Šiai dvikovai vadovavo teisėjų brigada iš Lietuvos – Donatas Rumšas, jo asistentai Aleksandras Radiušas ir Dovydas Sužiedėlis bei rezervinis arbitras Robertas Valikonis. Ir jiems darbo tikrai netrūko.

Galingai startavę „Man United“ futbolinkai jau per pirmą pusvalandį įgijo dviejų įvarčių persvarą ir atrodė, kad pasiklojo tvirtus pamatus pergalei – 3 ir 28 minutėmis pasižymėjo danas Rasmusas Hojlundas.

Tačiau vėliau įvykiai aikštėje tik įsisiūbavo: 42 min. varžovui ant kojos pavojingai užlipusiam Marcusui Rashfordui buvo parodyta raudona kortelė, 45 min. skirtumą sušvelnino Mohamedas Elyounoussi, o 45+9 min. rezultatą iš 11 metrų baudinio išlygino Diogo Goncalvesas.

Antrame kėlinyje D. Rumšas po VAR peržiūros paskyrė ginčytiną 11 m baudinį jau į šeimininkų vartus ir Bruno Fernandesas 69 min. meistriškai jį realizavo. Vis dėlto 83 min. Lukas Lerageris dar sykį atstatė pusiausvyrą (3:3), o 87 min. Roony Bardghji išplėšė kopenhagiečiams pergalę – 4:3.

Kitoje A grupės akistatoje Miuncheno „Bayern“ namuose 2:1 (0:0) palaužė Stambulo „Galatasaray“ ir anksčiau laiko užsitikrino pirmą poziciją.

Abu įvarčius bavarams pelnė Harry Kane'as (80 ir 86 min.).

Po šio turo „Bayern“ jau gali būti visiškai ramus. Tuo metu „Copenhagen“ (4 tšk.), „Galatasaray“ (4 tšk.) ir „Man United“ (3 tšk.) tęsia aršią kovą dėl antros vietos.

Svarbią pergalę B grupėje įsirašė Londono „Arsenal“ kolektyvas, kuris savo stadione 2:0 (1:0) nugalėjo ispanų „Sevillą“.

Po kartą tikslūs buvo Leandro Trossardas (29 min.) ir Bukayo Saka (64 min.).

Savo ruožtu Eindhoveno PSV taip pat namuose 1:0 (1:0) palaužė prancūzų „Lens“.

12 min. kamuolį į tinklą pasiuntė Luukas de Jongas.

C grupėje taškų ir toliau nebarsto ramią grupių varžybų pabaigą sau garantavęs Madrido „Real“, 3:0 (1:0) sudorojęs portugalų „Bragą“.

6 min. Alvaro Djalo smūgiuotą 11 m baudinį atrėmė atsarginis „Real“ vartininkas ukrainietis Andrijus Luninas, pakeitęs per apšilimą susižeidusį Kepą Arrizabalagą.

Tokio skambučio pažadinti madridiečiai nebejuokavo: po įvartį šeimininkams parūpino Brahimas Diazas (27 min.), Viniciusas Junioras (58 min.) ir Rodrygo (61 min.).

„Napoli“ tenkinosi lyiosiomis 1:1 (1:0) su Berlyno „Union“.

D grupės viršuje išliko ir tuo pačiu bilietus į atkrintamąsias užsitikrino San Sebastiano „Real Sociedad“ ir Milano „Inter“.

Baskai savo krašte 3:1 (3:0) pamokė Lisabonos „Benficą“.

Italai svečiuose 1:0 (0:0) parklupdė „Salzburg“. 85 min. Lautaro Martinezas realizavo 11 m baudinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją