Gargždų „Banga“ – Vilniaus „Žalgiris“. Lapkričio 2 dieną 16 val. Gargždai, miesto stadionas. Iki šiol čempionate – 2:4, 1:5, 0:5.

„Bangos“ gynyba „Žalgiriui“ šį sezoną – viena sukalbamiausių. Per trejas rungtynes vilniečiai gargždiškiams įmušė 14 kartų, o Kamiliui Bilinskiui ir Ryčiui Leliūgai tai pavyko padaryti po keturis sykius. Šįkart sostinės komandai tiks bet koks įvarčių skaičius, jei tik pavyks įmušti daugiau už „Bangą“.

Pergalė „Žalgiriui“, kuris „SMScredit.lt A lygoje“ nelaimėjo jau trejose rungtynėse iš eilės, atneštų auksą. Kitoks rezultatas ir vėl atidėtų čempionišką šventę. Gargždiškiai dabar irgi žaidžia ne pačią sėkmingiausią atkarpą – per pastarąsias ketverias čempionato rungtynes iškovoti tik trys taškai, o LFF taurės ketvirtfinalio pirmoje dvikovoje kapituliuota prieš Alytaus „Dainavą“.

„Žalgiriui“ vėl teks verstis be diskvalifikuoto Egidijaus Vaitkūno, kuris, beje, trečiojo rato rungtynėse su „Banga“ irgi buvo išvytas iš aikštės, dėl nuobaudos nežais ir Vaidotas Šilėnas. Gali būti, kad gargždiškiai taip pat rungtyniaus ne stipriausios sudėties – dėl kortelių trys komandos futbolininkai yra atsidūrę pavojingoje zonoje, todėl tikėtina, kad prieš atsakomąjį taurės turnyro mūšį su „Dainava“ treneris Mindaugas Čepas jais nerizikuos.

Panevėžio „Ekranas“ – „Šiauliai“. Lapkričio 2 dieną 18 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas. Iki šiol čempionate – 4:1, 2:1, 2:1.

Akis į akį Aukštaitijos komandos šiemet stos jau septintą kartą. Nors „Ekrano“ futbolininkai „SMScredit.lt A lygoje“ šiauliečius įveikė visus tris kartus, galima tikėtis karšto derbio. Užtenka prisiminti, kad antrojo ir trečiojo rato rungtynėse panevėžiečiai pergales sužvejojo tik įmušę paskutinėmis rungtynių sekundėmis, o LFF taurės turnyre „Šiauliai“ prieš „Ekraną“ laimėjo triskart iš tiek pat galimų.

Turnyrine prasme rungtynės svarbios tik Panevėžio komandai, bet lengva praėjusio sezono čempionams nebus. Lukui Čerkauskui dėl traumos, o Ryčiui Pilotui – dėl drausminių nuobaudų sezonas jau baigėsi, su „Šiauliais“ nežais ir diskvalifikuotas Aurimas Vertelis. Paguoda „Ekranui“ – į rikiuotę grįžta dvejas rungtynes dėl traumos praleidęs gynėjas Edvinas Girdvainis.

Šia dvikova Panevėžio komanda šiemet atsisveikina su savo „Aukštaitijos“ stadionu, todėl žiūrovai kviečiami stebėti rungtynes nemokamai. Be to, klubas jiems žada atrakcijų ir prizų.

Alytaus „Dainava“ – Tauragės „Tauras“. Lapkričio 3 dieną 12 val. Tauragė, „Tauro“ stadionas. Iki šiol čempionate – 0:0, 2:1, 4:0.

„Dainava“ pirma iš visų „SMScredit.lt A lygos“ komandų baigia sezoną. Baigia žaisdama namų rungtynes už kelių šimtų kilometrų nuo Alytaus – negalėdami rungtyniauti turnyrų maratono nualintoje savo stadiono aikštėje, Dzūkijos klubo atstovai sutiko vykti į Tauragę.

Šios rungtynės – vienintelės 35-ajame ture be jokios turnyrinės vertės. Kad ir koks rezultatas būtų užfiksuotas, alytiškiai sezoną baigs priešpaskutiniai, aštunti, o tauragiškiai – paskutiniai devinti.

Vinintelis stimulas komandoms lieka noras šauniai trenkti čempionato durimis. Juolab kad ir vieni, ir kiti pergalėmis šiemet džiaugiasi retai. Alytiškiai „SMScredit.lt A lygoje“ nelaimi nuo rugpjūčio pabaigos, kai sutriuškino „Taurą“, o per penkerias pastarąsias čempionato rungtynes „Dainava“ į 12 varžovų įvarčių nepajėgė atsakyti nė viena rezultatyvia ataka. „Tauras“ apskritai pergale šį sezoną mėgavosi vos dukart.

Pakruojo „Kruoja“ – Klaipėdos „Atlantas“. Lapkričio 3 dieną 13 val. Pakruojis, miesto stadionas. Iki šiol čempionate – 0:2, 2:0, 1:3.

Sustabdžiusi „Žalgirį“ Vilniuje ir Pakruojyje, „Kruoja“ dukart iš eilės atėmė iš vilniečių galimybę jau dabar mėgautis čempioniška šlove. Dabar Pakruojo futbolininkai gali įteikti auksą vilniečiams, jei ir „Atlantui“ neleistų laimėti. Suprantama, tik tuo atveju, jei „Žalgiris“ prieš tai neįveiks „Bangos“.

„Atlantas“ sezono pabaigoje įgijo solidų pagreitį. Klaipėdiečiai laimėjo penkerias iš eilės čempionato rungtynes, šioje atkarpoje įmušę 13 įvarčių ir praleidę vos vieną bei parklupdę ne tik vidutiniokus ir autsaiderius, bet ir „Žalgirį“ su „Ekranu“. Jei rungtynės nebus turnyrinis formalumas, galima prognozuoti, kad „Kruojos“ lauks pusantros valandos karšto futbolo.

Pakruojyje klaipėdiečiams nepadės dublerių mače raudoną kortelę užsidirbęs ir dvejoms rungtynėms diskvalifikuotas gynėjas Andrius Jokšas. Kita vertus, „Atlantas“ jau kurį laiką verčiasi be šio veterano, kuris dabar yra ne geriausios formos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)