Per 7 sezonus Lietuvoje marijampolietis 33 kartus buvo žalgiriečių varžovų komandos sudėtyje, iš jų 26 kartus pats rungtyniavo aikštėje. Didžioji dalis tų dvikovų buvo tarp tiesioginių konkurentų turnyro lentelėje.

„Teko būti varžovu daug kartų. „Žalgiris“ visada išsiskiria tuo kad turi didelę fanų bazę, gausiai palaikomas, – kalbėjo G. Matulevičius – Manau, kad ne paslaptis kad visi žaisdami prieš „Žalgirį“ stengdavosi kuo geriau pasirodyti, kuo geriau sužaisti.“

Apie galimybę persikelti į Vilnių futbolininkas su „Žalgirio“ vadovybe bendravo dar prieš kelerius metus. Šį kartą žaidėjo ir klubo vizijos sutapo.

„Labai džiaugiuosi, kad pasirašiau sutartį su „Žalgiriu“, – padėjęs parašą sakė G. Matulevičius – Tas procesas prasidėjo nuo sezono pabaigos, lapkričio pabaigos, gruodžio pradžios. Po derybų ir pokalbių galutinai viską susitarėme, tiko abiems pusėms sąlygos ir pasirašėm sutartį. Ta aplinka, rezultatai, kuriuos klubas pasiekė metai iš metų, buvo pagrindinė pasirinkimo priežastis.“

Sostinėje žaidėjas vėl susitiks su treneriu Vladimiru Čeburinu, su kuriuo dirbdamas „Sūduvoje“ džiaugėsi trimis čempionų titulais.

„Trenerį tikrai neblogai pažįstu. Praėjo jau nemažai laiko, galbūt kažkas pasikeitę, bet manau, kad pagrindiniai trenerio bruožai išliko: disciplina, komandai visada paruošta rungtynėms taktiškai, žino ką daryti aikštėje. Išskirčiau tuos du aspektus“, – sakė G. Matulevičius.

Pasak jo, praėjusieji metai Kauno rajono „Hegelmann“ ekipoje buvo dvejopi: „Asmeniškai sezonas buvo neblogas, tik buvau kiek pakeitęs poziciją. Komandai paskutinėse rungtynėse sprendėsi likimas, ar liksim treti, ar penkti. Vienerios rungtynės nulėmė, kad užėmėm penktą vietą. Sezonas buvo banguotas komandai. Gale pagavome neblogą formą – rodėme tą žaidimą, kurį turėjome rodyti nuo sezono pradžios.“

Paprašytas apibūdinti save kaip žaidėją, saugas atsakė: „Mėgstu žaisti su kamuoliu, stengiuosi kuo daugiau turėti kamuolį savo kojose ir dalintis su draugais, kontroliuoti kamuolį, atlikti perdavimą iš gynybos į trečią zoną.“

„Žalgiryje“ jis – pirmasis naujokas 2024 metų sezono komandoje. „Svarbiausia kuo greičiau įsilieti į komandą, į trenerio schemas ir padėti savo žaidimu klubui pasiekti tikslus“, – teigė G. Matulevičius.

Giedrius Matulevičius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją