Jo bendraamžis M. Kardokas gruodžio 8 dieną išvyksta į „Catania“ klubą, kuriame praleis savaitę. Abu futbolininkai šiame sezone atstovavo Marijampolės „Sūduvos“ dublerių komandai.

Į Italiją vyks ir L. Jurgelėnas

Italijoje žaidžiančių lietuvių gretas netrukus gali papildyti ir Nacionalinės futbolo akademijos vartininkas Lukas Jurgėlas. 15-mečiu vartininku iš Kelmės susidomėjo Italijos „Serie A“ lygos klubas „Catania“.

Kelmiškis anksčiau treniravosi ir žaidė savo gimtojo miesto „VJSM-Kaslita“ komandoje, o vėliau atkreipė Kaune esančios Nacionalinės futbolo akademijos vartininkų trenerio Algirdo Surgauto dėmesį. Šį rudenį L. Jurgėlas kartu su Lietuvos jaunimo U-17 rinktine dalyvavo atrankos turnyre Belgijoje.

Jaunasis futbolininkas Sicilijos klube treniruosis penkias dienas ir jų metu bandys įrodyti, jog yra vertas patekti į „Catania“ klubo jaunimo komandos gretas.

„Catania“ klubas buvo įkurtas dar 1908 metais. Komanda iš Sicilijos yra lygos vidutiniokė, didžiausias jos pasiekimas – 8 vieta „Serie A“ pirmenybėse.

Jei L. Jurgėlui pavyktų įsitvirtinti „Catania“ klube, jis taptų ne pirmu jaunuoju futbolininku iš Lietuvos, kuris žaidžia gilias futbolo tradicijas turinčioje Italijoje.

Nuo 2009 metų Romos „Lazio“ jaunimo komandai atstovauja gynėjas Aurimas Vilkaitis, šiais metais AS „Roma“ klubo gretas papildė vartininkas Tomas Švedkauskas, o saugas Vykintas Slivka atstovauja garsiojo Turino „Juventus“ jaunimo komandai.

Italijoje žaidžia ir Lietuvos vyrų futbolo rinktinės lyderiai – Marius Stankevičius (Romos „Lazio“ – „Serie A“) bei Tomas Danilevičius („Juve Stabia“ – „Serie B“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)