NFA-2000“ komandos kapitonas Liverpulyje vieši nuo sekmadienio vakaro, o į gimtąją šalį grįš jau penktadienio naktį. 15-metis jau spėjo sužaisti ir rungtynes, kuriose „Liverpool“ susigrūmė su „Blackburn“ futbolininkais. Lietuvis žaidė visų rungtynių metu.

Iš Kuršėnų kilęs futbolininkas portalui futbolas.lt papasakojo apie naują išbandymą karjeroje.

– Kaip atsidūrei „Liverpool“ peržiūroje?

– Tiesiog NFA gavo pranešimą, kad esu kviečiamas atvykti į „Liverpool“ peržiūrą, kurioje praleisiu savaitę. Mano treneriai ir NFA personalas tada viską suderino ir išvykau. Labai apsidžiaugiau sulaukęs tokio kvietimo. Kaip nesidžiaugsi, pamatęs tokio klubo pavadinimą.

– Papasakok, apie treniruotes bei klube suteikiamas sąlygas.

– Na, jie visada turi vieną treniruotę per dieną, kuri būna po pamokų ir vyksta apie dvi valandas. Treniruočių bazėje yra gal aštuonios natūralios dangos aikštės ir dvi dirbtinės. Treneriai visada reikalauja agresyvumo, akcentuoja kamuolio kontrolę bei daug dėmesio skiria presingui. Visur reikia greičio. Jeigu jau esi su kamuoliu, turi viską daryti greitai. Norint žaisti tokiame klube kaip „Liverpool“, ar bet kuriame Anglijos klube, turi būti tikras kovotojas ir būtinai turėti smegenų. Pratimai labai intensyvūs, kiekviename pratime turi atiduoti visas jėgas.

– Kas buvo sunkiausia tau pačiam? Galbūt pastebėjai trūkumų savo žaidime?

– Labai sunku eiti į dvikovas, nes visi žaidėjai yra puikiai sudėti ir niekas nenori nusileisti. Žinoma, labai sunku buvo gintis prieš juodaodžius, nes jie išsiskiria savo technika, yra tikri kamuolio burtininkai. Matosi, kad visi yra greitesni ir staigesni, tad manau reikėtų didinti savo staigumą, nes ten galvoti ką veikti su kamuoliu daug laiko neturi.

– Dalyvavai rungtynėse su „Blackburn“. Papasakok, kaip sekėsi jose?

– Kovojome prieš tikrai gerą „Blackburn“ akademiją, tad komanda pralaimėjo rezultatu 1:2. Bet manau žaidėme tikrai gerai, susikūrėme daug progų, bet išnaudoti pavyko tik vieną... Pačiam buvo tikrai geros rungtynės. Prieš mačą buvau nusiteikęs žaisti agresyviai prieš kiekvieną varžovą, laimėti dvikovas, atlikti tikslius perdavimus bei komunikuoti su komanda. Manau įvykdžiau savo tikslus bei sau galėčiau parašyti aukščiausią pažymį.

– Kokie buvo trenerių atsiliepimai?

– Gavau pagyrimų, atsiliepė tikrai puikiai, o apie treniruočių procesą nekalbėjome. Per pačią treniruotę sulaukdavau pagyrų kai kažką gerai padarydavau.

– Ar tikiesi sugrįžti į Liverpulį?

– Manau, šansų visada yra. Jeigu nebūtų, tada nebūtų tikslo ten važiuoti, tad tikrai tikiu, kad teks ten sugrįžti ir laukiu artimiausių žinių.