BBC rašo, kad Vulverhamptono klubo trenerio Gary O‘Neilo teigimu, „Premier“ lygos elitinių teisėjų grupės vadovas ir buvęs arbitras Jon‘as Mossas jam sakė, kad pats negalėjo patikėti situacijoje arbitrų priimtu sprendimu.

Taip pat manoma, kad vienas pagrindinių veikėjų Anglijos futbolo arbitrų asociacijoje Howardas Webbas pats paskambino „Wolves“ atstovams ir atsiprašė už klaidą.

Aikštės arbitras Simonas Hooperis, video teisėjo asistentas (VAR) Michaelas Salisbury ir VAR asistentas Richardas Westas ateinančio turo protokole yra pažymėti kaip „nepasirinkti“, o ne „pakeisti“, kadangi dar jokie sprendimai nebuvo priimti iki pirmadienio vakaro rungtynių.

Tačiau BBC teigia, kad tai yra tiesioginis rezultatas iš to, kas įvyko pirmadienį. Nesugebėjimas priimti tokio svarbaus sprendimo, kuris galėjo kritiškai pakeisti rungtynių rezultatą prieš pat pabaigą, užtraukia atsakomybę. Tai yra dalis H. Webbo plano didinti arbitrų bausmes už jų padarytas klaidas.

„Jon‘as Mossas sakė, kad tai buvo akivaizdi pražanga ir 11 m baudinys. Pagarba jam už tai, kad atsiprašė“, – sakė G. O‘Neilas po rungtynių, kurias „Man United“ laimėjo Raphaelio Varano įvarčio galva dėka.

Naujasis „Man United“ vartininkas Andre Onana buvo žaidėjas, kuris taranavo varžovą, bet dėl teisėjų nekompetencijos išvengė 11 m baudinio. Situacijoje dalyvavęs kamerūnietis su „Wolves“ treneriu nesutiko ir mano, kad tai buvo žaidybinė situacija.

Andre Onana susipuola su Kalajdžiciumi

„Mano nuomone, tai buvo tiesiog stiprus kontaktas tarp dviejų didžiulių vyrų ir nieko rimta nenutiko. Svarbiausia, kad mes laimėjome ir aš tuo džiaugiuosi, – po rungtynių kalbėjo vartų sargas. – Buvau įsitikinęs, kad 11 m baudinys skirtas ten nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją