Jei ketvirtadienį Argentinos rinktinei pergalę 1:0 prieš Ekvadorą nukalė nuostabus Lionelio Messi įvartis baudos smūgiu, tai penktadienį savo svarų žodį tarė ir Neymaras.

Brazilijos futbolininkai namuose net 5:1 (1:0) pervažiavo Bolivijos komandą, o Neymaras įformino dublį ir su 79 įvarčiais tapo rezultatyviausių visų laikų Selecao žaidėju.

17 min. šeimininkų puolėjas nerealizavo 11 metrų baudinio, o netrukus užsidirbo ir geltoną kortelę, bet antrame kėlinyje reabilitavosi dviem rezultatyviais smūgiais kone iš identiškos pozicijos (61 ir 90+3 min.).

Du įvarčius pridėjo ir Rodrygo (24 ir 53 min.), sykį pasižymėjo Raphinha (47 min.).

Neymaras nacionalinei komandai per 125 mačus parūpino 79 įvarčius ir tai yra dviem daugiau nei pernai miręs legendinis Pele – 77-i tikslūs šūviai per 92 pasirodymus su šalies marškinėliais.

Tiesa, Brazilijos futbolo federacijos teigimu, Pele dar 18 įvarčių įmušė per kontrolines rungtynes ne su kitomis rinktinėmis, o su klubais.

Be to, net 18 iš 79-ių Neymaro įvarčių buvo pelnyti iš 11 m baudinių. Pele, kartą juos pavadinusio „bailiu būdu pasižymėti“, sąskaitoje – tik 4 tokie pigūs smūgiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją