FIFA pasaulio reitinge antrąją vietą užimantys brazilai D grupėje net 9:1 sutriuškino Vietnamo komandą.

Net keturis įvarčius nugalėtojams pelnė geriausias pasaulio salės futbolininkas Ferrao, kuris tapo rezultatyviausiu šių pirmenybių žaidėju.

„Pirmą kartą ne per televiziją, o iš kelių metrų atstumo arenoje stebiu aukščiausio lygio salės futbolo kovas. Įdomus jausmas. Teko išvysti ir brazilų salto. Tai išies kaitina aistras“, – sakė rungtynes su dviem mažamečiais vaikais stebėjęs klaipėdietis Arūnas.

Jam patiko FIFA pažiūris į vaikus – iki 6 metų vaikai įleidžiami nemokamai.

„Mano berniukai po kelių brazilų triukų sušuko net „Vau“, – šyptelėjo DELFI pakalbintas klaipėdietis.

Visgi, jis pripažįsta, kad žiūrovų „Švyturio“ arenoje tikėjosi išvysti daugiau.

„Juk tai ne šiaip kokios varžybėlės, o pasaulio čempionatas. Norėtųsi didesnio sporto sirgalių dėmesio. Juk matote, kad tribūnos – apytuštės. Ar galėtumėte įsivaizduoti, kad tik tiek sirgalių būtų, tarkime, pasaulio krepšinio čempionate?“ – retoriškai klausė Arūnas.

Praėjus vos 15 min. po brazilų ir vietnamiečių rungtynių pradžios iš tribūnų pakilo ir išėjimo link pasuko vienas iš žiūrovų. Jo pažįstami sukluso: „Ką, Tomai, išeini namo?“.

Šis atsakė: „Taip. Užteks. Pamačiau, kas tai per žaidimas. Juk stebėjau Čekijos ir Panamos rungtynes. Laikas namo pas žmoną ir vaikus.“

Netrukus pakalbinta jauna klaipėdiečių pora – Marius ir Dovilė, džiaugėsi, kad sportinis pagyvėjimas „Švyturio“ arenoje po pandeminio sąstingio visgi jaučiamas.

„Labai smagu, kad uždarame renginyje pagaliau galime būti be tų dusinančių kaukių. Kai apsaugos darbuotojo prie durų paklausėme: ar reikia užsidėti kaukes, šis atsakė: griežtai rekomenduojama ir visi kartu ėmėme smagiai kvatotis“, – pasakojo klaipėdiečių porelė.

Jie teigė, kad jiems įsiminė užsienio šalių sirgalių skanduotės ir gana aktyvus palaikymas.

„Kad ir mažos sirgalių grupelės po įvarčių sugeba sukurti neeilinę atmosferą“, – pastebėjo Marius ir Dovilė.

Rezultatas

Brazilija 9 – 1 Vietnamas

3' [1:0] Rodrigo
5' [2:0] Ferrao
7' [3:0] Ferrao
14' [3:1] K. Dinh Hung
14' [4:1] Dieguinho
19' [5:1] Pito
21' [6:1] Ferrao
24' [7:1] Ferrao
28' [8:1] Dieguinho
36' [9:1] Leonardo


Kitose D grupės rungtynėse Čekija 5:1 (4:0) pranoko Panamos futbolininkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)