Vokietis varžybas pradėjo iš „pole“ pozicijos, kontroliavo situaciją ir gana nesunkiai nugalėjo. Finišavęs pirmas S. Vettelis lenktynininkų įskaitoje aplenkė iki šiol čempionate pirmavusį Lewisą Hamiltoną. Šiuos du sportininkus dabar skiria vos 1 taškas.

„Puiki – turbūt taip geriausiai galėčiau įvertinti lenktynėse iškovotą pergalę. Tai neįtikėtina. Šeštadienį kalbėjau apie tai, kokia ypatinga ši trasa yra „Ferrari“ komandai. O tai, kad mums pavyko čia nugalėti yra tiesiog neįtikėtina“, – kalbėjo S. Vettelis.

„Man tai 50-oji pergalė. O „Ferrari“ komanda čia pergalės nešventė daug metų. Mačiau čia susirinkusius sirgalius ir jie buvo labai patenkinti tokiu rezultatu, – sakė vokietis. – Iki sezono pabaigos mūsų laukia ilgas kelias, tad nesureikšminu to, kad vėl pirmauju čempionate. Tai, kad man pavyko čia nugalėti, verčiame mane labai didžiuotis. Jaučiuosi pagerbtas. Tai puiki diena pagerbti puikųjį Gilles Villeneuve‘ą“.

Lewisas Hamiltonas liejo nepasitenkinimą po nenusisekusių Kanados lenktynių. Britas finišavo penktoje pozicijoje, o po sudėtingo savaitgalio išliejo pyktį dėl taisyklių, susijusių su jėgainėmis.

Šiais metais pilotai per sezoną gali panaudoti tik tris skirtingas jėgaines prieš gaunant nuobaudas.

„Tikiuosi, kad jie nesiruošia kitais metais sumažinti skaičiaus iki dviejų, nes jau darosi absurdiška. Yra kur kas smagiau, kai turi daugiau variklių. Nemanau, kad ką nors žavi faktas, kad čempionas gali būti nulemtas dėl patikimumo. Tu nori tikro pasirodymo. Mano nuomone šis sportas juda į netinkama pusę“, – rėžė čempiono titulą ginantis britas.

„Esu labai dėkingas, kad finišavau. Aš esu tiesiog laimingas, nes starte tiesiog praradau visą galią. Mano variklio temperatūra tiesiog užkilo, o aš jos negalėjau sumažinti. Maniau, kad viskas tiesiog sugrius ir kiekvieną ratą buvau ant labai plonos linijos laukdamas, kada vėl prarasiu visą galią. Ji tai nukrisdavo, tai pakildavo. Galėjau prarasti labai daug taškų šiandien“, – pripažino L. Hamiltonas.

Kitas „F-1“ etapas vyks birželio 24 dieną Prancūzijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)