Ch. Leclercas pirmavo Austrijos GP etape nuo pat lenktynių starto, bet M. Verstappenas aplenkė jį likus trims ratams iki finišo bei paliko antroje vietoje. „Ferrari“ pilotas mano, kad tai buvo padaryta nekorektiškai.

„Apskritai, lenktynės buvo neblogos, bet padangų degradacija buvo didesnė nei aš galvojau ir Maxas mane aplenkė. Dėl incidento su juo tegul savo žodį taria teisėjai. Man viskas atrodė gana vienareikšmiškai, bet aš nežinau, kaip visa tai atrodė iš šalies. Pažiūrėsime, kokie bus priimti sprendimai.

Tame posūkyje aš važiavau išorine trajektorija, kaip ir ankstesniame rate, kai Maxas paliko man vietos išvažiuojant iš posūkio, bet kitame rate jis to nepadarė, todėl tarp bolidų įvyko kontaktas ir man teko išvažiuoti už trasos ribų. Suprantama, kad po to aš jau neturėjau galimybės atkovoti poziciją. Gaila, kad viskas taip įvyko“, – sakė Ch. Leclercas.

Teisėjai praėjus kelioms valandoms po finišo tarė savo žodį ir nusprendė M. Verstappeno nebausti. Išanalizavę visą turimą medžiagą, teisėjai neįžvelgė taisyklių pažeidimų nė vieno piloto veiksmuose.


„33 numeriu pažymėtas bolidas bandė aplenkti bolidą pažymėtą 16 numeriu trečiame trasos posūkyje. Tai jis bandė padaryti stabdydamas vėliau. Įvažiuodamas į posūkį, 33 numeriu pažymėtas bolidas važiavo greta varžovo ir kontroliavo situaciją lenkdamas varžovą.

Abu bolidai bandė įveikti posūkį, bet tai padaryti buvo per mažai vietos. Išvažiuojant iš posūkio įvyko nedidelis kontaktas. Atsižvelgę į aplinkybes, neįžvelgiame nė vieno piloto kaltės. Vertiname tai kaip lenktyninį incidentą“, – rašoma teisėjų pranešime spaudai.

Lenktynių nugalėtojas M. Verstappenas komentuodamas pergalingą savo manevrą apgailestavo vien dėl to, jog teisėjai ėmėsi jį svarstyti. Anot olando, tokie lenkimai ir yra „Formulės 1“ puošmena.

„Ar aš veikiau per daug agresyviai atakuodamas Charlesą? Taip, tai buvo agresyvi kova, bet jei ji jums nepatinka, geriau sėdėti namuose ir visai neišvažiuoti į trasą. Jei nėra leidžiama kovoti vyriškai, kokia prasmė apskritai lenktyniauti „Formulėje-1“?“, – retoriškai klausė 21-erių sportininkas.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)