Birželio 7 d. 17 val. – pirmoji treniruotė, 23.40 val. – antroji, 8 d. 16.55 val. – trečioji treniruotė, 19.55 val. – kvalifikacija.

Lenktynininkų įskaitoje toliau pirmauja vokietis Sebastianas Vettelis („Red Bull“, 107 taškai). Antrąją vietą užima suomis Kimi Raikkonenas („Lotus“, 86), trečiąją – ispanas Fernando Alonso („Ferrari“, 78). Jis neseniai pareiškė, kad S. Vetteliui šiame sezone tiesiog labiau sekasi: „Sėkmė dar nusigręš ir nuo Sebastiano“.

Komandų rikiuotės lyderė – „Red Bull“ ekipa (164 taškai). Toliau žengia „Ferrari“ (123), „Lotus“ (112), „Mercedes“ (109). Šią komandą pastaruoju metu sudrebino skandalas.

Tarptautinė automobilių federacija (FIA) paskelbė, kad yra įtarimų, jog „Mercedes“ komanda slapta bandė 2013 metų „Pirelli“ padangas. „Mercedes“ galiojančias taisykles galimai pažeidė per gegužės 15−17 d. treniruotes. Tarptautinis tribunolas gali skirti baudą, atimti taškų, pašalinti komandą vienam etapui ar ilgesniam laikui.

Monrealyje pilotai kovos ne tik su varžovais, bet ir tikriausiai su lietumi. Sinoptikai prognozuoja, kad penktadienį ir šeštadienį Gilleso Villeneuve'o vardo trasa bus šlapia – kritulių tikimybė vertinama atitinkamai 60 ir 50 procentų.

Pirmąją važiavimų dieną lietus turėtų būti itin smarkus. Laisvosios treniruotės gali būti atšauktos. Sekmadienį lietus liausis. Penktadienį bus vėsu – apie 14 laipsnių šilumos, šeštadienį – 17, o sekmadienį – 22 laipsniai.