Tačiau šiemet ekipos pilotai lenktynes laimėjo tik tris kartus, kai pernai metų sezone tai padaryti jiems pavyko net dvylika kartų.

A. Newey teigia, kad labiausiai jiems pakenkė taisyklių pakeitimai tarp sezonų ir įvairūs draudimai sezono metu.

„Tiesa sakant, to mes ir bijojome prieš sezoną. Paskutinius du sezonus sugebėjome labai gerai išnaudoti apipūstus difūzorius, tačiau tą pranašumą iš mūsų atėmė. Taip pat ir kiti pakeitimai, kaip naujos priekinio sparno lankstumo tikrinimo taisyklės, mums nepadėjo“.

„Tikriausiai nuo to nukentėjome daugiau nei kitos komandos, nes mes naudojomės tais dalykais ilgiau nei kiti ir jais sugebėjome pasinaudoti daugiau. gana ilgai užtrukome, kol supratome, ką reikia padaryti, kad atgautume prarastą greitį trasoje“, – sakė britas.

Šiemet buvo uždrausti ir kiti „Red Bull“ patobulinimai – variklio programavimas leidžiantis posūkiuose oro srautą nukreipti ant galinio sparno, skylės dugne, rankiniu būdu reguliuojama pakaba.

„Dirbome su „Renault“ ir staiga mums paaiškino, kad taisyklių interpretavimas pasikeitė. Suprantame, kad mūsų laukia pokyčiai ir turime iš naujo įvertinti savo automobilio tobulinimo programą“, – teigė „Red Bull“ atstovas.