Šią savaitę ispanų dienraštis „Marca“ paskelbė, jog R. Dennisas buvo priverstas pasitraukti iš „McLaren“ kompanijos vadovo pareigų. Be to, šis „Formulės-1“ veteranas, kaip ir kiti įmonės vadovai, buvo apklausti italų prokurorų, tiriančių „Ferrari“ šnipinėjimo bylą.

Nepaisant to, M. Whitmarshas, ispanų tvirtinimu, turėjęs pakeisti „McLaren“ vadovo poste R. Dennisą, tikina, jog šis yra remiamas komandos akcininkų, tame tarpe – ir 40 procentų ekipos valdančios „Mercedes-Benz“, ir iš užimamų pareigų nesitrauks.

„Šie gandai yra nepagrįsti, ir taip yra dėl daugelio priežasčių. Visų pirma, apklausa tebuvo tik italų pareigūnų, dirbusių padedant kriminalistams, atliekamo tyrimo dalis. Taigi, tai nebuvo didelis siurprizas ir nesukėlė papildomo streso. Antra, ir visų svarbiausia, žmonės, tvirtinantys jog Ronas bus priverstas pasitraukti, nesupranta „McLaren Group“ organizacinės struktūros“, - britų žurnalistams pareiškė M. Whitmarshas.

„Ronas turi pilną visų mūsų akcininkų, visos vadovybės ir visų dirbančių komandoje bei kompanijoje paramą. Šiuo metu jis užima trejas pareigas: „McLaren Group“ valdybos pirmininko, „McLaren Group“ generalinio direktoriaus, „Vodafone McLaren Mercedes“ komandos vadovo. Tai reiškia, jog tik Ronas gali nuspręsti, kada ir ar jam atsitraukti, pasitraukti ar panašiai“, - pažymėjo „McLaren“ ekipos generalinis direktorius, be to pridūręs, jog R. Dennisas kartu su komanda vyks į pirmąsias „Formulės-1“ čempionato lenktynes Melburne, Australijoje.

R. Dennisas „McLaren“ ekipai vadovauja nuo 1981 metų, kai ši „Marlboro“ iniciatyva buvo sujungta su jo vadovaujama „Project Four“ įmone. Komandos vadovui šiuo metu priklauso 15 proc. visos kompanijos akcijų.

Daugiau informacijos ieškokite .">