Nesuvaldęs automobilio iš trasos išlėkė ir į apsauginius barjerus rėžėsi „Ferrari“ ispanas Carlosas Sainzas. Nors bolido šonas buvo visiškai sumaitotas, 29-erių lenktynininkas smarkiau nenukentėjo ir įstengė išlipti iš automobilio savo jėgomis.

Pats C. Sainzas teigė praradęs kontrolę dėl priekyje važiavusio konkurento sukeltos oro turbulencijos.


Personalas užtruko pusvalandį, kol sutvarkė avarijos vietą, bet vos atnaujinus treniruotę teko vėl mosuoti raudonomis vėliavomis – trasoje neišsiteko „Haas“ vokietis Nico Hulkenbergas.

Greičiausias pratybų metu buvo kitas „Ferrari“ pilotas Charlesis Leclercas, aplenkęs „McLaren“ atstovą Lando Norrisą bei trečią čempiono titulą iš eilės jau užsitikrinusį olandą Maxą Verstappeną iš „Red Bull“.


Pastaroji komanda jau seniai atšventė ir pergalę Konstruktorių įskaitoje, bet sekmadienį dėl antros vietos ir didesnės piniginės premijos konkuruos „Mercedes“ (392 taškai) ir „Ferrari“ (388 tšk.).

Asmeninėje įskaitoje savo galutines pozicijas jau žino greičiausių trejetas: M. Verstappenas (549 tšk.), jo komandos draugas Sergio Perezas (273 tšk.) ir „Mercedes“ lyderis Lewisas Hamiltonas (232 tšk.).

Į ketvirtą poziciją dar pretenduoja C. Sainzas ir jo tautietis iš „Aston Martin“ Fernando Alonso (abu – po 200 tšk.), L. Norrisas (195 tšk.) bei Ch. Leclercas (188 tšk.).

Kvalifikacija Abu Dabyje šeštadienį prasidės 16 val. Lietuvos laiku, lenktynės sekmadienį startuos 15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją