„Red Bull“ pilotas galiausiai liko trečioje vietoje, o pirmas dvi pasidalino „Mercedes“ tandemas – L. Hamiltonas ir Valtteri Bottas.

Kvalifikaciniams važiavimams artėjant prie pabaigos L. Hamiltonas ir V. Bottas buvo pasiekę geresnius rezultatus nei M. Verstappenas, bet pastarasis paskutinį savo ratą pradėjo rekordiniu greičiu ir po antrojo sektoriaus žengė pirmoje vietoje. Bet rato pabaigoje olandas nesuvaldė bolido, trenkėsi į apsauginę sieną ir baigė savo pasirodymą taip ir nekirtęs finišo linijos.

„Trečia vieta šį vakarą tikrai yra nuvilianti, ypač žinant tai, kokį ratą važiavau paskutinio bandymo metu“, – po kvalifikacijos pareiškė M.Verstappenas.

Likus dviem etapams iki „F-1“ sezono pabaigos M. Verstappenas antroje vietoje esantį L. Hamiltoną lenkia 8 taškais. M. Verstappeno sąskaitoje yra 351,5 taško, o L. Hamiltono – 343,5 tšk.

Iš ketvirtos pozicijos lenktynes sekmadienį pradės antrąjį „Red Bull“ pilotą Sergio Perezą aplenkęs „Ferrari“ atstovas Charlesas Leclercas.

Šeštą rezultatą pasiekė „AlphaTauri“ lentyninkas Pierre‘as Gasly, septintą – „McLaren“ pilotas Lando Norrisas.


Sekmadienį Saudo Arabijos „Grand Prix“ lenktynės prasidės 19.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją