Tačiau P. Maldonadas tikino, jog jam yra nelabai aišku, kas įvyko pirmame posūkyje, ir užsiminė, kad „Sauber“ pilotas galėjo padaryti klaidą įvažiuodamas į šį posūkį.

„Turėsime peržvelgti, kas įvyko. Estebanas buvo išvažiavęs už lenktyninės trajektorijos. Nežinau, galbūt jis pražiopsojo stabdymo tašką. Tuo metu buvau posūkio viduje ir neturėjau kur važiuoti. Sunku suprasti, nes į posūkį įvažiavau tiesiai iš techninio aptarnavimo juostos su šaltomis padangomis“, – sakė „Lotus“ pilotas.

„Manau, jog E. Gutierrezui labai nepasisekė. Tačiau yra gerai tai, kad jis iškart po avarijos išlipo iš automobilio“ – teigė lenktynininkas.

Lenktynių incidentas užgožė faktą, kad abu „Lotus“ ekipos pilotai pirmą kartą šį sezoną pasiekė finišą.

„Komandai tai buvo geros lenktynės, nes abu automobiliai finišavo. Tai yra labai svarbu, turime pasimokyti iš šių lenktynių ir sunkiai dirbti iki Kinijos GP etapo. Kaip ir tikėjomės, mūsų greitis lenktynėse buvo geresnis nei kvalifikacijoje. Naudojome dviejų sustojimų strategiją, kuri gerai veikė iki incidento su Estebanu“, – kalbėjo P. Maldonado.

E. Gutierrezas: svarbiausia, jog viskas baigėsi gerai

E. Gutierrezas teigė, jog nesitikėjo lenktynes pabaigti taip anksti ir pasidžiaugė, kad incidentas baigėsi be didesnių pasekmių.

„Pirmiausia, svarbiausias dalykas yra tai, kad esu sveikas. Daktarai atliko visus reikiamus sveikatos patikrinimus ir atrodo, kad viskas yra gerai“ – po apsilankymo ligoninėje kalbėjo meksikietis.

Vertindamas avariją „Sauber“ pilotas sakė, kad nesupranta, ką „Lotus“ ekipos narys bandė padaryti pirmame posūkyje. Be to, lenktynininko nuomone, incidento kaltininkas yra aiškus.

„Buvau visiškai nustebintas to, kad Pastoras, išvažiavęs iš techninio aptarnavimo juostos, smogė į mane. Aiškiai buvau priekyje jo. Pasukau į posūkį ir staiga pajutau smūgį. Tuomet automobilis vertėsi. Nebuvo nieko, ką daugiau galėčiau padaryti“, – pasakojo E. Gutierrezas.