Jau praėjo devyni mėnesiai nuo avarijos Japonijos GP ir kai Jules Bianchi yra ligoninėje komos būsenoje. Tuomet prancūzas vairuodamas „Marussia“ ekipos bolidą išslydo iš trasos ir susidūrė su traktoriumi bei patyrė rimtą galvos traumą.

„Tai nepakeliama, tai kasdienė kančia. Kartais mes kraustomės iš proto, nes man tai yra baisiau, nei Jules būtų miręs. Mes nieko negalime daugiau padaryti dėl jo nei dabar darome,“ – prancūzų radijo stočiai „France Info“ sakė P. Bianchi.

„Laikas eina, ir tampu mažiau optimistiškas nei buvau nuo avarijos praėjus dviem ar trims mėnesiams, kuomet galėjome tikėtis geresnės įvykių eigos. Kažkuriuo metu turi atsiremti į trvirtą pagrindą po kojom ir suvokti kokia yra rimta situacija,“ – kalbėjo lenktynininko tėvas.

„Jei Jules pabudęs iš komos būtų neįgalus, tai tikrai ne būtų tai, ko jis norėtų. Mes su juo apie tai kalbėjome. Po „Michaelio Schumacherio nelaimės slidinėjant Jules yra mums sakęs, jog jei jis negalėtų vairuoti, tai jam būtų labai sunku išgyventi. Nes tai buvo visas jo gyvenimas,“ – teigė P. Bianchi.

Nelaimė įvyko praėjusių metų spalį, kuomet Japonijos GP lenktynių metu iš šlapios trasos išslydęs 25-erių metų prancūzas „Marussia“ šonu trenkėsi į traktorių, kuris buvo atvažiavęs išvežti Aadriano Sutilo automobilio.