„Red Bull“ lenktynininkas pirmame etape, vykusiame Bahreine, savo konkurentams nesuteikė jokių šansų ir už antroje vietoje likusį komandos draugą Sergio Perezą net ir finišavęs švęsdamas buvo greitesnis 22,457 sekundės.

Tai – jau 55-oji Maxo pergalė karjeroje.

Trečias buvo Carlosas Sainzas, o ketvirtas – Charlesas Leclercas (abu – iš „Ferrari“).

Penktas atvažiavo George`as Russellas iš „Mercedes“, šeštas – Lando Norrisas („McLaren“), septintas – Lewisas Hamiltonas („Mercedes“), aštuntas – Oscaras Piastri („McLaren“), devintas – Fernando Alonso („Aston Martin“), dešimtas – Lance'as Strollas („Aston Martin“).

Įdomu, kad finišo liniją pasiekė ir kirto visi 20 pilotų.

Primename, kad šis „Formulės 1“ sezonas bus ilgiausias per visą 74 metų pasaulio čempionato istoriją.

Nuo kovo iki gruodžio mėnesio bus surengtos 24 lenktynės, kurios vyks 21 skirtingoje šalyje. Iš viso bus aplankyti 5 žemynai – didžiausias lenktynių skaičius numatomas Europoje (10), Azijoje (7) bei Šiaurės Amerikoje (5), be to, etapai numatyti Lotynų Amerikoje (1) ir Australijoje (1).

Pirmosios dvejos sezono lenktynės Bahreina ir Saudo Arabijoje suplanuotos ne kaip įprasta sekmadienį, o šeštadienio vakarą.

Dėl kovo 10-ą prasidedančio Ramadano Saudo Arabijos GP buvo paankstintas viena diena į šeštadienio vakarą. O pagal F-1 taisykles, tarp lenktynių turi būti bent savaitės pertrauka, tad paankstinus Saudo Arabijos GP, pirmosios šių metų lenktynės Bahreine taip pat vyko anksčiau.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją