Septyniskart „Formulės-1“ čempionas lenktynių sporto paslapčių mokys „Mercedes Junior Team“ atstovausiančius Roberto Mehri, Robertą Wickensą ir Christianą Vietorisą.

„Puikiai pamenu savo karjeros pradžią ir tai, ką gavau (1990–1991 m. – red. past.) būdamas (prototipų lenktynėse dalyvavusios) „Mercedes-Benz Junior Team“ nariu, tiek trasoje, tiek už jos ribų. Būtent ten išmokau, kaip geriausiai dirbti su inžinieriais. Tai padėjo man išmokti profesionaliai bendrauti su žiniasklaida“, – taip žinią komentavo M. Schumacheris.

„Man bus įdomu stebėti Christiano, Roberto ir Roberto tobulėjimą. Jie tikrai gerai praleis laiką. „Mercedes-Benz“ teikia didelę svarbą naujos lenktynininkų kartos ugdymui. Tai jau iliustruoja daug pavyzdžių.“
Aukščiausią autosporto laiptelį, „Formulę-1“, iš DTM pastaraisiais metais pasiekė tik vienas lenktynininkas – 2010 m. čempionu tapęs Paulas di Resta, dabar atstovaujantis „Force India“.

Baigę karjerą „Formulėje-1“, į DTM persikelia nemažai patyrusių sportininkų. Šiemet pirmenybėse toliau lenktyniaus Ralfas Schumacheris ir Davidas Coulthardas, anksčiau čia dalyvavo ir Mika Hakkinenas, Jeanas Alesi ir kiti.